Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Gerçek özgürlük ancak hakikate esir olmakla mümkündür. Cinsellik konusunda özgürlük isteyenler cinselliğin, uyuşturucu madde için özgürlük isteyen uyuşturucu maddenin esiridir batı halkları böylece "özgürlüklerinin esiri" olmuştur.
Bakın nasıl itiraf ediyor hürriyet şaiiri:
Ne efsunkâr imişsin ah ey didar-ı hürriyet
Esîr-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esaretten
Bu gerçeği bir anlayabilsek..
Sınırsız özgürlük mümkün değildir ve mümkün olmayacaktır.
Ayrıca oruç tutmayanları dövmek vs. dindarca bir yaklaşım değil.
Somut örneklerden yola çıktık madem biraz güneye ilelim, bırakın laiklik kemalizm cumhuriyeti birileri "özgürlük, demokrasi, insan hakları" adına insanlara neler yapıyor görelim.
Liberalizm bana sıcak gelir ama fazla idealist olduğu ve her topluma giydirilemeyeceği açıktır.
Velhasıl dindarlaşan Türkiyeden korkuyoruz diyen dindarların şeref ve haysiyetini ayak altına alarak baştan haklarınızedelemeye koyulduğu görülüyor
Dindarların da korkuları fikirleri hassasiyetleri olduğuna göre "dindarların azalması beni ürkütüyor" diyen onca insanın kaygılarına ne cevap vereceğiz.
"Aman dindarlaşmayalım ne olur ne olmaz" ın karşılığı da inanç özgürlüğünü paralamak olarak bize geri döndü, dönüyor ,dönecek..
|
siz özgürlüğü kendi bakış açınızla yorumluyorsunuz ve açık açık belli etmesenizde, bazı şeylerin sınırlandırılmasından hatta yasaklanmasından yanada tavır koyuyorsunuz;işte muahafazkarlaşan kesimin tedirgin ettiği nokta bu ;özgürlük ama nasil bir özgürlük; size sınırsız bir özgürlük verilmeli, başörtülüler istedikleri yerlere girebilmeli;tarikat okulları olmalı ;hatta kız, erkek ayrımı yapan özel eğtim kurumlarıda olmalı liberalizim bunları savunan bir gelenektir;ancak bunu yanında içkili mekanlar üzerine baskı oluşmamalı ,seks işciliği dışında ki nikah dışı tüm ilişkiler serbest bıraklımalı bunları zina ,fuhuş gibi görmektense çeşitli bireylerin dünya görüşü olarak algılanmalı;erotizim yayını yapan siteler çocukların sağlığı için özel üyeliklerle denetim altına alınmalı ama yasaklanmamalı.
bir taraf başörtüllüler gerici,saldırgan diyerek onları dışlarsa,muhafazakar taraf ta bunlar benim dinimde günah o halde yasaklanmalı en azından sindirilmeli derse toplum ikiye bölünür ne yazikki her iki kesimden de çok fazla kişi bu toplumda var.
özgürlük evet sınırsızdır ;devletin tüm vatandaşlarının güvenliğini sağladığı bir hukukun içinde sınırsız bir özgürlük bu sınırlar içinde başötürlülerde gayet mutlu yaşamalı;çeşitli dünyasal zevklerin içerisinde bulunmak isteyende mutlu yaşamalı bunun örnekleri amerika ve ab ülkelerinde var.
kendi inandığımız dünyayı kendi içimizde yaşamak başkalarına,yada toplumun geneline yaymaya çalışmamak;ne yazik ki kemalistlerde;dindar eğilimli insanlarda özellikle erbakan geleneğinin içinde yer alan fantazaci kesim bunları yaptı ;birisi laiklik adına insanların dinine;biriside din adına insanların zevkine ,keyfine el atmaya çalıştı.
dindarların azalmasıda beni ürkütüyor diyenlere ne cevap vereceğiz;işte yukarıda söyelediğim gibi bir hukuk düzeninde kimse kaygılanmayacak;kaygılanma nedeni duymayacak.
Somut örneklerden yola çıktık madem biraz güneye ilelim, bırakın laiklik kemalizm cumhuriyeti birileri "özgürlük, demokrasi, insan hakları" adına insanlara neler yapıyor görelim. bunun açık örneklerini verebilirmisiniz söyleyin şunlar şunlar oldu diyin? merak ediyorum neler olmuş?