Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2008, 13:36   #77
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Sizce Turban Zorla mi? Olmali
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kobbal Nickli Üyeden Alıntı
NE KADAR GÜZEL BİR KONU YA DENK GELMİŞSİNİZ MUSADE EDERSENİZ BU KONU HAKKINDA YORUM YAPMAK İSTİYORUM BİRAZCIK
Türban meselesi, yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası olmaya devam ediyor. AHİM in aldığı son mahkeme kararıyla mesele yeniden gündemde. Bu sefer Avrupa Birliği de türbanı kanunen yasakladı.

Gerçi Başbakanımız,Dışişleri bakanımız ve Meclis başkanımız, bu kararı tanımadığını beyan ettiler. Hatta Başbakanımız, AHİM karar veremez “Ulema” karar verir diyerek tepkisini bile gösterdi. Sonra da yine basını suçlayarak ben öyle demedim, suçlu basındır. Ben Ulema derken, alim, bilgin demek istedim diyerek, u dönüşü yapsada.

57.Hükümet dönemini bir hatırlayın, Üsküdar İmamhatip lisesinin önünde kendini zincirleyenler, Üniversite kapısında hergün eylem yapanlar, Türkiye genelinde yürüyüş yapanlar, erkektiler ürkek oldular diye saldıranlar. Bakıyorumda şimdi hiçbirinden eser yok ortada.

Hatta utanmadan hala MHP yi suçlayanlar bile var. Niye çözmediniz diye. 126 milletvekili ile MHP den bunu bekleyenler, 367 milletvekili ile parlementoya girenlere bir şey demiyor veya demek istemiyor.

Şimdi şu hale bir bakın. Bir hanım kızımız Türkiye Cumhuriyeti Devletini AHİM e şikayet ediyor. Haklı gerekçeyle türbanıyla okula gitmek istediğini beyan ediyor. Devlet yani Abdullah gül, Dışişleri bakanı sıfatıyla davaya savunmasını gönderiyor. AHİM devletin savunmasını haklı buluyor ve Devlet lehine karar veriyor. Yani Leyla Şahin isimli hanımefendi mahkemeyi kaybediyor, Devlet kazanıyor. Lakin Devleti temsil edenler sanki muhalefet partisi mensubu gibi hemen ayaklanıyor. ”Karar bizi bağlamaz, Ulema karar verir” diye feryada. Yahu bu milleti uyuyor mu sanıyorsunuz? Hem suçlu, hem güçlü diye sizin gibilere deniyor anlaşılan.

Hele bir meclis Başkanımız var sorma gitsin. Meclis başkanı değil de bir partinin genel başkanı gibi mübarek. ”Yeni bir türban modeli bulun bari “ diyerek yeni bir tartışma başlattı. Kızdı, kükredi Avrupaya.

Anlaşılan o ki, bu Akp bizi, tıpkı Danimarka da roj tv skandalında da olduğu gibi, başımız dik, alnımız açık olmaktan hep uzak tutacak. Yönetenler şikayet makamı oldu böylesi ne görüldü, ne duyuldu.

Ha bu arada Meclis başkanımızın Türbana yeni bir model bulunsun çağrısına bir teklifim olacak. POŞU taksınlar, böylelikle hiçbir mesele kalmaz. Zira poşu Kürt kıyafeti olduğundan ve devirde Kürtlerin her alanda sınırsız özgürlük devri olduğu için kimse itiraz edemez. Hatta AB bile bastırır Kürt Poşusuna sesinizi çıkarmayın diye. Ne dersiniz benimki bir fikirdi.

YAAAAAAAAAAAA SİZİNDE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
kardes madem yaziyi alinti yapiyorsun, yazanin emegine saygi gösterip ismini yazsan nasil olur!..arkadasin yazisi eski mhp ordu milletvekili cemal enginyurta aittir, nedense arkadas kendi yorumu diye aktarmis!
yaziya buradan ulasabilirsiniz... Köse yazisi

Belki de Cemal Enginyurt bizim kobbal kardeşten çalmıştır bu yazıyı. Hemen kobbala yüklemeyelim... ;)