Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
En başta bu konuya böyle bir başlık yanlış seçilmiş. Kim ve ne olursa olsun, ister kendi iradesiyle terörist olsun isterse zorla yapılsın terörist olmuşsa suçludur. Teröristten kastım sadece dağa çıkıp benim askerime kurşun sıkan şerefsizler değil, düzlükte de kendisini devlet, halkı kendisine köle sayanlar....
İnsanın yolu akıldır, aklın yolu da Kur'an. Eğer ki bunları kullanmamış ve yolunu sapıtmışsa suçludur. Anası, babası, dedesi, ninesi çevresi vs. o çocukla yeterince ilgilenip onu yanlışlıklardan koruyamamış olabilirler evet suçlular ama onların bu suçluluğu bu çocukları masum yapmaz. Her akıl sahibi aklını kullanarak doğruyu yanlıştan ayırt edebilme yetisine sahiptir. Zira Kur'an'ı Kerim'de Hz. İbrahim'in o sapıtmışların içinde "ÇOCUK YAŞTA" doğru yolu nasıl bulduğu bizim için bu konuda eşsiz ve en doğru bir örnek.....
Sadakanın en güzeli gizli olanıdır. Evet mükerrer defalar umreye gitmiş olanların birkaç çocuğa yardım eli uzattığını görmedik. Ama yargı makamı da biz değiliz öyle değil mi? Gizli ve açıktan yapılan her işi gören ve vakti gelince bu yapılanları gerçek niyetlerine göre değerlendirecek olan var. Bizim görmemizin veya bilmemizin anlamı da gereği de yok. Kaldı ki ekranlarda pahalı elbiselerle o yardıma muhtaç insanların yanına yaklaşıp kamuya şirin görünmek için sahte iyilikler yapan boyalı iş mahlukatlarını her yıl görüyoruz. Görüyoruz ama noluyor?
Evet biz çevremizi elimizden geldiğince düzeltmeye çalışalım. Elimizi taşın altına sokmaktan çekinmeyelim ama bu konuda ad başkalarına laf atmayalım. Zira hiçkimseyle 24 saat yanyana değiliz....
Vesselam........
|