Alıntı:
ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
AKMURAT Nickli Üyeden Alıntı
Nasil ki kendi toplumumuzun bir takim davranislarinda kisitlama istemiyorsak,ozgurluk istiyorsak.Bizden farkli dusunen insanlarida kinayamayiz!!!!Her turlu seye ama her turlu seye acik olmaliyiz.Ancak o zaman ozgurluk kavrami gecerlilik kazanir. ;)
|
Farklı düşünen insanları kınayamayız.Fakat her farklı düşünce ve eyleme de açık olursak kültürümüzden , benliğimizden koparız.Arkadaşım bu konu da ben sana katılamıyorum.Mesela örnek vereyim ;
Sabah programlarından Huysuz Virjin'lere ve hatta haber programlarının içeriklerine kadar her konuda telkinler, istekler, kısıtlayıcı hareketler ve dolaylı baskılar sözkonusu...
İşte kısıtlanması gereken bir durum bana göre.Benim çocuğum olsa, ben televizyonu kapatmaya , izletttirmemeye çalışırım.Ya da bu tür serbestlik içeren yayınların gecenin belli vaktinden sonra yayınlanmasını isterim.Bizim gözümüzün görmeyeceği bir vakit.Bu tür topluma yansıyan özgürlüklerin de bir sınırı olmalı.Özgürlük çevrendekilere etkisi olmayacağı sürece özgürlüktür.Bu yüzden her türlü şeye açık olmamız beklenmemeli bana göre.
|
Sana gore zarar veren bir ozgurluktur ama karsi tarafa gore hicbir zarari yoktur.O zaman ne olacak??Yine karsinin ozgurlugunu kisitlamis olacagiz.Tabii ki kucuk bir cocuga bu programlari izletmeyecegiz.Izletmemek icin cabalayacagiz.Ama programi yayindan kaldirmak sacma geliyor bana.Yani soz sahibi biziz diye oyle her hosumuza gitmeyen seyi degistiremeyiz.