02-05-2008, 19:58
|
|
|
Özgürlük bildirisine neden imza attım?
Alıntı:
Günler geçti ve başörtüsü yasağı uygulandı ilahiyat fakültesinde. Ama zamanla çeşitli formüller ortaya çıktı. Kız öğrenciler başörtülerinin üzerine şapka giyerek girmeye başladılar derslere. Biz görüntüye çabuk alıştık; ama durumun trajikomik olduğunu da hatırladık zaman zaman. Geçen yıl, kampüsün henüz yeşerdiği güzel bir bahar günüydü. Banklarda oturan birkaç kız öğrenci "Hocam ne olur bize yardım et!" diyerek bana doğru geldiler... "Hayırdır?" dedim. Yanlarındaki delikanlıyı işaret ederek devam etti birisi: "Bu arkadaş İsveç'ten gelmiş, bizimle mülakat yapmak istiyor, İngilizce konuşuyor, sorularını anlıyoruz; ama cevap veremiyoruz." "Peki!" dedim ve onlara çevirmenlik yapmaya başladım. Henrick isimli bu delikanlı Uppsala Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığını ve "İslamî moda" üzerine tez hazırladığını söyledi. İlginç soruları vardı. Kız öğrencilere başlarındaki şapkayı hangi moda esintisine uyarak taktıklarını sordu. Onlar da şapkanın sebeb-i hikmetinin moda değil, yasak olduğunu söylediler. "Anlayamadım!" dedi Henrick. "Anlayamadım! Eğer örtü yasaksa, örtünün üzerini bir daha örtünce nasıl yasak olmaktan çıkıyor?" diye devam etti. Anlayamamıştı; çünkü bu komediyi anlaması için Türk olması lazımdı. Henrick bizi anlayamamıştı, ama ben Henrick'i çok iyi anlamıştım.
|
Daha biz anlayamıyoruz ki bu örümcek kaplamış beyinlerin neye , nasıl dayandırdığını örtümüzü , Henrick nasıl anlasın, çözsün...
Ayrıca Ali KÖSE ye helal olsunn...
Teşekkürler paylaştığın için +
|
|
|