Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2008, 02:21   #15
Kullanıcı Adı
ceyhanli
Standart Milli gazetenin, diyalok hazımsızllığı ve 'eşdinsel' ithamı
kabardey ne diyeyim sana. senin yazıları okuyan sanırki diyalogu sen başlattın makaleleri okumamışsın belli. müslümanla gayri müslümler arasında diyalog çok öncelerden beri vardı yani gayri müslümle müslamanlar arasında komşuluk vardı. müslümanlar islamın belirttiği çerçeceve içerisinde gayri müslümlerle komuşuluk yapıyordu. hatta osmanlıda fethettiği gayri müslüm ülkelere temiz iyi sağlam müslüman aileleri oraya yerleştirirdiki ordaki gayri müslümler bu güzel müslümanların yaşantısına baksın örnek alsın müslüman olsun diye bu şekilde çok gayri müslüm müslüman olmuştur. gerçek diyalog budur. ama günümüzde ne yapıyorlar makaledede örnek var kısaca anlatim adam gelmiş ben hem müslümanım demiş hem hristiyan gitmiş müslüman olduğunu söyleyen bir kadınla evlenmiş kadınında savunması o hristyian ama namaz kılıyo oruç tutuyo yani hem müslüman hem hristyian bunun adıda diyalog oluyo. ondan sonra gazetelerdede çıktı. hristyianlar camiiye geldi namaz kıldı bizde onların kilisesine gidelim ibadet edelim diyolar bunun adı diyalog oluyor. türkiyede gazetenin birinde camii ve kilise resmi yanyana adı kardeş dinler dier adı diyalog oluyo Allahını severseniz ya kimi kandırmaya çalışıyosunu çocuk güler bunlara çocuk. hepsi oldu bunların hepsinin adıda diyalog bak atalarımız nasıl diyalog yapmış siz nasıl yapıyorsunuz hangi atamız gitmiş kilisede ibadet etmiş hazireti ömer kilisede namaz kılmamış müslümanlar burayı camii yapar ibadet edemezsniz diye. müslümanın yeri camii hristiyanınki kilise. Haziret-i Allah kuranı kerimde kafirler benim düşmanımdır demiş sen gideceksin Allahın düşmanıyla dostluk yapacaksın onu seviyorum diyeceksin sonra bunları Allah rızasıyla yapıyorum diyeceksin. arkadaşım dini yayma şekilleri ilmihallerde yazıyor gir www.dinimizislam.org a bak nasıl oluyomuş. müslüman yaşayışıyla örnek olur bunu gören gayri müslüm özenr isterse gelir müslümanlığı öğrenir. öğrenmek istemzse ne demek onla dostluk kur onu sev. dinen yasak bunlar haram. gönderdiğim makalde böle çok örnek var aç oku.
ceyhanli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla