Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2008, 16:56   #22
Kullanıcı Adı
akpartiii
Standart Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?
Alıntı:
minegül Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
HAKAN CANTÜRK Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
HAKAN CANTÜRK Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Arkadaşlar oylamanın sonuçlarına baktım. yabancı güçlerin etkisiyle mi yapıyorlar bunu. Bence değil. Bir insan zorla neyi yapabilirki. Hiç birşeyi. Bu sadece batılılaşma diye adlandırılan ama sadece lüzumsuz davranışların alındığı, özenildiği bir akım. Erkek ne ablasından , ne annesinden, ne de ninesinden gördüğü için değil, baskıyla da değil sadece özendiği için kendince yakışıklı olduğunu sandığı için küpe takıyor. Hele hele küpenin baskısı olur mu yavv?
Onlar başörtüsünün baskıyla takıldığından bahsediyorlar ama değil mi?

Küpe niye baskıyla takılmasın ki ?

Ayrıca bahsettiğimiz baskı değil asimilasyon. Yani tatlı tatlı İmandan,Türklükten uzaklaştırmak.
Başörtüsüyle küpe kıyaslanamayacak kadar farklı iki şey. Bu ayrımı iyi düşünün lütfen.

Benim şahsi fikrim baskıyla küpe takılamayacağından yana. Ben çevremde görmedim. Eğer bildiğiniz, şahit olduğunuz bir olay varsa anlatın bizde öğrenelim.

Artık hangi tipler küpe takmakla dinden, imandan çıkılacağını düşünerek insanlara asimililasyon uygulamaya çalışıyorsa, bence boşa uğraşıyor.

Bak güzel arkadaşım.Ben ne diyorum sen ne diyorsun ;

Ben demişim ki sana
''Ayrıca bahsettiğimiz baskı değil asimilasyon''

Sen ne demişsin ? ;
Benim şahsi fikrim baskıyla küpe takılamayacağından yana. Ben çevremde görmedim. Eğer bildiğiniz, şahit olduğunuz bir olay varsa anlatın bizde öğrenelim.

Ayrıca bak yine ben ne demişim ;
Yani tatlı tatlı İmandan,Türklükten uzaklaştırmak. (UZAKLAŞTIRMAK)

Sen ne demişsin ;
küpe takmakla dinden, imandan çıkılacağını

Şimdi daha net anlayacaksın umarım.
Uzaklaşmak yerine çıkılacağı kelimesini kullanmışım. Tamam özürdilerimde benim anlamakta zorlandığım bir konu yok.Düzeltiyorum küpe takmakla Türklüktan uzaklaşılmaz.
Öncelikle mantıklı bir şekilde tekrardan konuyu analiz ettiğiniz için teşekkür ederim.Bunu anladığınıza sevindim sayın minegül.Ayrıca baskıdanda bahsetmemiştim onuda anladığınızı düşünüyorum.Türklükten uzaklaşmak konusunda ise şahsi görüşünüze saygı duyuyorum.Ancak örf ve adetlerimizde küpe takmanın olmadığını ve bunun bir asimilasyon hareketi olduğunu da söylemekten kendimi alamıyorum.

akpartiii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla