Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2008, 00:34   #17
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Ben bir çerkes olarak, kendimi bildim bileli anlamam. Neden hep azınlık hakları isteyen kürtler olur. Kürtçe yayın olsa ne olur olmasa ne olur. Benim için farketmez. Ben bunu kendime emsal alarak '' bende çerkesçe kanal istiyorum'' demem. Yalnız mutlaka diyenler olacaktır ve en önemli görevlerinden birisi herkese eşit mesafede durmak olan devletin zor durumda kalacağı kesindir. Türkiye gibi farklı etnik grupların fazlasıyla olduğu bir ülkede böyle şeylerin yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü biliyorum ki nasıl kürtlükte aşırıya kaçanla varsa, bu çerkeslerde de var veya başka etnik gruplarda da var. Uyuyuan devleri uyandırmamak gerekir. Böyle şeyler sorun çıkartır...
Peki nusret kardeşim. Bugüne kadar Kürtler üzerinden uyguldığımız yasakcı politikamızdan dolayı, dünya kamu oyunda katledilen,horlanan ayrımcılık yapılan izlenimi vermemiz,Kürtleri dünya kamuoyunda haklı davalarını güdüyorlar izlenimi vermiyormu? Sence herkes anadilini konuşma öğrenme ve bu doğrultuda bir kanal sahibi olma hakkına sahipmi.

Zaten Kürtce yayın yapan birçok yerel yayın kuruluşu var.Devlet televizyonunda olması demek Kürtleri ayrıbir statüye koyacaktır. Bu ülkede Türkler ve Kürtler daha sonra diğerleri gibi bir haksız sıralama olmasından korkularım var. Bir yandanda eşitlik ilkesine göre herkese tanınması gereken bir hak.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla