Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2008, 16:08   #51
Kullanıcı Adı
TÜRK IRKI
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sesli34 Nickli Üyeden Alıntı
rewaswer

su konuyla ilgili resmi dilimiz turkcedir falan diyenlere guluyorum valla. resmi dilin bi kere konuyla alakası yok. resmi dil devletin kullanmak zorunda oldugu dildir, bu baska dilleri kullanamaz demek degildir. mesela senin evine gelen elektrik faturan turkce olmak zorundadır. belki ihtiyaca gore baska bir dil ekleyebilirsin ama turkceyi cıkaramazsın. kurtcenin resmi dil olması demek ise herseyin iki dilde de yazılma zorunlulugu demektir. boyle durum ortada yoktur, yani bu konudaki tartısma resmi dil tartısması degildir.

arkadaş bize nediye şaşıyor anlamıyorum

bizlerde biliyoruz kürtçe nin resmi dilimiz olamıyacağını

ama farkında isen devletin resmi dili olması gereken bir kanaldan bahsediyoruz trt burada kürtçe yayın yapılabilirmiki

ayrıca kürtçe yerl bir köy konuşması deilmi

ozaman yerel tv lerde devlet gözetimi altında yapılsın doğudaki kürtçe dinleyecek diye ben batıda ne diye dinleyyim

gitsinler kendi köylrinde yayınlasınlar yada kahve köşelerinde konuşsunlar

buradan başka TÜRKİYE yok hoşlarına gitsin yada gitmesin resmi dilimiz TÜRK çe

ve devlet kanalına ait bir yerde bu uyglamanın yapılması tamamiyle yanlış
ben kürdüm ve dilimi öğrenmek istiyorum...kahve köşelerinde değil....televizyon ekranlarında
O zaman Devlet sahibi olursun dilini öğrenirsin bunun devlet yoluyla olmasını neden bu kadar çok istiyorsunuz sizin ne özelliğiniz var anadoluda fakir çocuk yok mu TÜRK ler çok mu tok kürtler aç. Çocuğu açıklamam neden ayıp oluyor bu bilinen bir gerçek onca çocuk yap bakma eğitme ilgilenme sonra Devlet çocuğuma iş vermedi kapkaççı oldu yankesici oldu hapçı oldu diye isyan et bir kısmını dağa gönder zihniyetiniz bu kadar dar olmasın. TÜRKİYE saddam zamanında kendisine en büyük kötülüğü kürtlere de en büyük iyiliği yapıp onları katliamdan kurtarmıştır ama karınları doyunca kanlarındaki ihanet hortlamış 33. isyanlarının temellerini atmaya başlamışlardır.
TÜRK IRKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla