Ben olabildigince sakinim, bir kabaligim olduda ben mi görmedim

..
Simdi savundugun partiye bakalim ne yapiyor bu parti secim zamani basörtüsü dagitiyor, basörtülülerin oyunu istiyor, otobüslerin üstüne basörtüsü resmi koyarak onlarin kalbini fethetmeye calisiyor ama ünv ye gitmek isteyen basörtülü kizlarin önünü kesmek icin yapmadigini birakmiyor..
laiklik kisilerin inanclarini kisitlamaz aksine onlara inanclarini özgürce yasamasi icin ortam hazirlar..bana aciklar misin nedir bu kamusal alan nerede baslar nerede biter..
hadi hizmet vereni anladikta, hizmet alana neden böyle bir zorunluluk getirilir peki sana sormak isterim basörtülü diye egitim hakkini elinden aldigin kisiden niye vergi aliyorsun, onun cocugunu niye askere aliyorsun bunu nasil izah edebilirsin..
Biz demiyoruz ki sadece bir inanca tölerans gösterilsin ama eger Türkiyenin cogunlugu müslüman ise bunuda gözardi etmemeliyiz..
Birde yobazlik konusuna gelince nasilki yarim doktor candan ederse yarim hocada dinden eder o zaman ne yapmaliyiz devlet bireyin din egitimini tam anlamiyla karsilamaliki din istismarcilarina kalmasin bu is..
ama eger evlet ihl leri kapatir, ilahiyatlari ikinci plana atarsa senin o yobaz dedigin insanlarin sayisi artar..
Ben din dersinin zorunlu olmasina karsiyim acikcasi bana göre din dersi secmeli olmalidir ama icerigi zenginlestirilmelidir yani bir bireyin dinini tam anlamiyla ögrenebilecek seviye olmalidir..
Ben senden su yobazlara örnek vermeni istesem, bu yobazlarin amacini sorsam..birde sunu unutma kardes senin ne kadar inanmama hakkin varsa benimde o kadar inandigimi yasama hakkim vardir ama ben eger inancimi yasarken baska birinin hakkini gasbediyor yada engelliyorsam iste burada laiklik ilkesi geregi devlet olaya el koyar..