Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2008, 23:30   #97
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
laterna68 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
laterna68 Nickli Üyeden Alıntı
ben oradaki insanların bir kısmından bahsettim ...ve o bir kısım maalesef HERŞEYİ berbat ediyor...
kimseyi küçük gördüğüm yok..bunu asla yapmam... önce can gelirmiş çok sevdiğim dostlarım var orada ve oralı...
.sadece akıllı adımlar olsun ... ve artık onlarda birilerine prim vermesin diyorum ..
evet partimi destekleyenler arttı... buna en çok sevinenlerden biri benim ..sadece oy meselesi değildi orada olanlar ...
bizde kaş yaparken gözümüzü çıkarmayalım ...dikkat edelim ..
ve hala içimden hiç gelmiyor...ve beni düşündürüyor....
Allah yardımcımız olsun ....
Kardes aslinda orasi, burasi, surasi yok sadece biz var sanki onlar baska bir ülkenin insanlariymis gibi konusuyoruz, hani benim annemde basörtülüydü diyerek basörtüye karsi olmadigimizi savunuruz ya oradan dostlarimiz var diyerekte sanki onlari dislamiyromus gibi bir izlenim veriyoruz..
sözüm sana degil bunu hepimiz yapiyoruz o insanlarda bu ülkenin insani, bu ülkenin vatandasi oradan dostlarimizin olmasi gayet normal ben acik konusayim ben ankaradan öteye hic gitmedim, bilmemde ama ben ne kadar sakaryaliysam o kadar diyarbakirliyim sakarya ne kadar benim memleketimse hakkaride o kadar benim memleketim adanadaki benim ne kadar kardesimse mustakide benim o kadar kardesimdir..
o yüzden ben olaya o, bu, su ayrimindan bakmiyorum partimizide benimle ayni düsünceye sahipki oraya hizmet getirirken ayrim yapmadi ve bunun semeresini gördü..
Evet ortada bir sorun vardir ama bu sorun dislayarak asla cözülmez, birbirimizi anlayarak, karsilikli anlayisla cözülür..
insallah güzel günler cok uzak degil cünkü eskisine göre cok sey degisti..bunun pkk ve dtp de farkindaki kiskirtmalarla yine o eski günleri geri getirmeye calisiyorlar..
Benim- bir kısım kişiler demem -bazı itlerin adını anmak istemeyişimden dolayıdır.....
Ben Anadolu'da yaşıyorum .. Elbetteki diğer bölgeler için orası kelimesini kullanırım .. ne var ki bunda ?? herkes hergün kullanır..ayrım yaptığımdan dolayı kullanmadım ...senin de oralara çekmen pek bir tuhaf...
benim tek dediğim akkıllı olsunlar ...artık onlarda bir şeyleri görsünler...onlar dediğim: pkk nın başı sıkışınca evlerini açanlar vb.. arka bahçeleri....

) çeçene de açarız ... çerkeze de ... kimsenin ayrıcalığı yoktur...
işte bu yüzden sonu nereye varır...

Peki senin basbakanin gelip almayadan Türkce egitim veren okullar talep edince bu istek garip kacmiyor mu güzel kardesim birde ben geneli baz alarak konustum senin söylediklerini baz almadim yani orada söylediklerim senle alakali degil benimde icinde bulundugum cogunlun söylemi ayni sekilde zaten..
Trt nin o kadar gereksiz yapan yayin kannallari varki bir tanesi Türkiyedeki kültürleri tanitsa, onlara yer verse cok mu sey istenilmis olur, yoksa vatan mi elden gider anlamaya calisyiorum ama isin icinden cikamiyorum..
Almanya' da yaşayan Türklerin durumu ile Türkiye' deki Kürtlerin durumu kıyaslanabilir mi