Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
O zaman dini kaynak oluşturmuş her profosorü şeyh mi yapalım? veya her şeyhi profosor?
Konuyu çarpıtmanın manası yok, açın araştırın amip gibi bölüne bölüne sapıtmış tarikat örnekleri çoktur. Her bölünen tarikat kendine göre yeni bir yol yeni bir islami yaşam tarzı seçmiç.
İslamı yaşamak için illa benim dini duygularımın birileri tarafından sömürülmesine ihtiyacım yok. Allah akıl vermiş,bunu geliştirme kabiliyeti vermiş
İslamı yaşamak adına onlarca ilmihal onlarca kaynak kitap vardır. İslamı öğrenmek adına seçilmiş insanlara ve onların yaşam tarzlarına ayak uydurmamız şart değil.
|
[i][b]Dini kaynak oluşturmuş her profesöe ayrı ayrı inanılmaz!
Gerçekten Kuran'dan örnekler vererek ve mantığımıza uygun gelerek konuşan alimler vardır ve bu insanlar zate Kuran'a göre yorum yaptığı için eğer doğruysalar aynı şeyleri söyleyeceklerdir...
Yani ortak bir payda olacaktır bu insanlarda...
Zaten verdiğim ayetin tercümesinide böyle insanlardan dinledim..
Duygularımı kimse sömüremez şahsen fakat arapça bilmeyen biri olarak yada Kuran'ı yorumlara konusunda eksik biri olarak tabi ki bu konuda yardım edecek birine ihtiyacım vardır...
Buna sadece benim değil senin ve diğerlerinin de ihtiyacı vardır...
Şekil olarak çarşaf ve sarıklı oldukları için sapmış yada geride kalmış olarak gördüğün insanlarıysa şekil olarak yargılamak yerine düşüncelerine göre yargılaman gerekir...
Değişmek demek geçmişte kalmamak demek değil doğru olanı yapman demektir...
Doğru olan ise Kur'an- Kerim'dir..