Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 01:05   #4
Kullanıcı Adı
kabardey_06
Standart MÜSLÜMANLARIN PARAMPARÇA OLUŞU...
inanç konusu şahsın kendi duygu dünyasıyla alakalı olup,bir başkasının müdahaleleri karşısında sarsılabilir ya da sağlam temellere oturabilir,,bu tamamen kişinin ruhi yapısına bağlı bir şeydir,,,kimisi vardır,cemaatsiz yapamaz,,tarikatsiz edemez,,yine kimisi vardır,,kendisi bir köşede tesbih çeker,namazını kılar,bol bol ALLAHA dua da bulunur,,var olan tarikatlar hakkında bilgi sahibi olmadığım için onlar hakkında herhangi bir söz yada kelamda bulunmak istemiyorum,,,lakin sanki şöyle bir şey var,,,her fert fıtratına en müsait olan grubun içerisinde kendisine bir yer ediniyor ve o gruba tabi oluyor,,işin tabiatı gereği her tarikat kendisine en uygun olan müslümanı bağrına basıyor,kabulleniyor ve onun ruh dünyasına bir yerde hükmediyor,,,eğer ki gidilen yol islama çıkıyorsa,ALLAH O YOL GÜZERGAHINDAN RAZIYSA MESELE YOK DEMEKTİR,,bir cemaatin bir diğerini kötülemesi ,yada bir tarikatın diğer bir tarikatı eleştirmesi,,,üslubuna göre önem arzeder yada önemsizleşir,,felancalar şu konuda yanlış düşünüyor demek sakıncalı değildir,,fakat,,şu şu şu kişiler yada gruplar şundan bundan dolayı dinden çıkmışlardır,,onların müslümanlıkları ALLAH katında geçersizdir gibi suçlamalarda bulunmak,,suçlayan gruplara kuşku ile bakılmasına yol açar,,buda çok normal olsa gerek,,başta dediğim gibi bu konularda yani bilmediğim tarikatler ve cemaatler konusunda ahkam keser bir üslupta görüş belirterek komik durumlara düşmek istemiyorum ve burada yazdıklarıma nokta koyuyorum,,
kabardey_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla