Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-22-2008, 18:23   #167
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Hak ve Hürriyetler konusundaki özgürlükçü yaklaşımlarından dolayı tebrik ediyorum Mavera. Senin gibi, benim gibi, Ümmü Seleme (gerçi kendisi Kürt olduğu için, bu yaklaşımı her ne kadar doğal olsa da ) ve yukarıdaki diğer özgürlükçü arkadaşlar gibi insanlara ev sahipliği yaptığı için kendiyle gurur duymalı Dünya, hakeza insanlık mefhumu...

Ancak bir de olayın tiksindirici boyutu var. Kimse kusura bakmasın ağır konuşacağım!

Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Kabul etmiyorum resmi dilimiz türkçe hele bu karmaşık durumlarda kürtçenin hiç gereği yok...

Türkiyede bir çok etnik grup var hepsine bir kanal açsak yandık o zaman....

Türkiye cumhuriyeti vatandaşıysan anayasa senin anayasadır o halde orda yazıldığı gıbı dılın türkçedir..

Ben bu konuda oldukça tereddütlüydüm taki kürt bir arkadaşımla konuşana kadar..Bna dediği şuydu;

Ben kürdüm evet ama türkiyeliyim.Bu vatan benim vatanım bu bayrak benım bayragım bu dıl benım dılım ıstemez baska bir bayrak baska bır vatan baska bır dıl......

İnsan önce 'insan' olacak, sonra 'devlet' olmaya bakar.. İnsan 'yaşayamadan' devlet yaşayamaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Onun için genç zihinlerimizde; devleti kutsamak boyutunda bir devletçilik, tutuculuk, totaliterlik, despotizm, faşizan düşünceler olması sadece o zihne değil çevreye de aşırı derecede zarar veriyor ve mide bulandırıyor.

Çocuksu devlet sevgimizi, gençlik yıllarımızda haddimizi aşarak canavarca bir devletçilik duygusuna taşıdığmızda bilmeliyiz ki; 'insanlık mefhumu'na ihanet ediyoruz.

Hakları; demokratik olduğunu iddia eden totaliter ve faşizmin laikçisinden milliyetçisine her türünü halkının çeşitli kesimlerine utanmadan ve küstahça uygulayabilen bir rejim tarafından gaspedilmiş, can çekişen özgün kültürünü yaşatmak için cansuyu arayan mağdur bir topluluğun hak ve hürriyetlerini eskiden olduğu gibi yeniden kazanıp yaşayabilmesi arzusu karşısında, o tutucu devletinin yaptığı gibi 'Kürtçe'de neymiş be' yapabilen insanlar adına özür diliyorum Kürt kardeşlerimizden....

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla