Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-24-2008, 15:25   #343
Kullanıcı Adı
Müntesip
Standart Fethullah Gülen - Papa buluşması ...
Alıntı:
Tunam Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
asimov Nickli Üyeden Alıntı

islamın beş şartı vardır arkadaşlar bu beş şart'tan herhangi birinde milyar 1 dahi olsa şüphesi olan insanın islam ile bagdastırılması veya müslümanlık ile sıfatlandırılması uygun olmaz..

ancak bunlar müslüman degil diye ne yaparlarsa yapsınlar da diyemeyiz bugün herkesin üzerine farzlar üstü farz olna bir iş vardır.o da islam'ın o enfes solugunu tüm insanlığa üflemek.bunu önca temsil sonra da tebliğ olarak yapmak en uygunudur.evet ALLAH a inan bir insan bana ateist'ten daha sevimlidir,çünkü adamla ortak noktamız vaarrr..
Peygamberimiz İslamı Tebliğ etmiştir.Arkasından gelen İslam Devletleride Bütün Dünyaya İslamı yaymıştır.Günümüzde de Müslüman olan insanların sayısı hızla artıyor.

İslamı Tebliğ de Bir Usül Vardır.Pekala Dinler arası Diyalog yöntemi kullanılmadan bugüne kadar İslam tebliğ edilmiş.Siz Papayla istediğiniz kadar diyalog yapın O bulunduğu konumdan vazgeçmez.

Son Olarak Biz İslam Dinine Mensub Müminler olarak Hiç bir İnançla benzerliğimiz yoktur.Hiç bir dinle ortak yanımız yoktur.Ezan kabul edilirken bile insan sesiyle kabul edilmiştir.Diğer Hristiyan ve Yahudiler gibi çan ve davul teklifi karşısında Peygamberimiz bunları kabul etmemiştir.Sebebide İşte onlara benzememek için.Onlara benzememek Onlarla ortak yanımızın olmaması demektir.

''Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır. Şüphesiz ki Allah zâlimler gürûhunu hidayete erdirmez.'' (Mâide: 51)

''Allah katında hak din İslâm'dır.”(Al-i İmran 19) “Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.”(Al-i İmran 85)
kardesim sözlerimi carpıtmanın alemi yok !!benim burada söylemek istedigim insanları kutuplaştırmanın topluma hiçbir faydasının olmadıgıdır.ben ateist'le ALLAH'a inan arasında bir kıyaslama yapmış bulunuyorum.unutma ki PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) mekke 'de yapılan zulumler sonucu ashabına habeşistan'a sıgınmalarını söylemiştir.eger biz huzur ortamı istiyorsak müslümanlar olarak özgürce yasamak istiyorsak savas ortamını isteyemeyiz eger bir huzur ortamı olacaksa bu ortamın temel güçlerinden biriside sevgidir muhabbettir.

ayrıca bir arkadasımız hocaefendinin mektubundan bir kesit vermiş.o kesitin tam da altındaki paragraf lütfen okuyun ;sizce hocefendi papa'nın yanında mı yer alıyor yoksa müslümanların yanında mı ??

Islam yanlis anlasilan bir din olmustur ve bunda en cok suclanacak olan Muslumanlardir. Uygun bir yerdeki vakitli bir gayret(diyalog calışmaları için söylüyor ) bu yanlis anlamanin buyuk oranda azalmasina katki saglayabilir. Musluman dunyasi, Islam'in asirlarla olculen yanlis algilanmasini silip atacak bir diyalog imkanini bagrina basacaktir.
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla