Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-13-2008, 13:20   #32
Kullanıcı Adı
rewaswer
Standart II. Dünya Savaşında Almanlar/Adolf Hitler....
hitler dunyanın gormus oldugu en sorunlu, cani, ırkcı katillerden biriydi (biriydi demem onun gibi dusunup, basarıya ulasamamıs olanlar olabileceginden)

bu adam için, yok aslında zekiydi, aslında iyi yapmıstı gibi laflar soyleyenleri, sunnetli bi taraflarıyla o donem almanyasında gormek isterdik. sunnetli olanların basına neler geldigini soylememe gerek yok herhalde. "yok abi ben yahudi degilim, muslumanım valla" demenin hiçbir işe yaramayacagını biliyosunuzdur herhalde.

bu adamın sorunun ozel olarak yahudilerle degildi. yahudilere patlamasının sebebi o donem, o cografyadaki en buyuk azınlık olmaları (ikinci en buyuk azınlık cingeneler de nasibini almıstı zaten soykırımdan). zaten adamın nedenlerini okuyunca bu acıkca goruluyor. eger yahudilerin yerinde turkler olsaydı aynı seyler olacaktı yine. bu dusuncenin sorunu farklı olanla. ayırca kendilerine neo-nazi diyen bikac zibidinin almanyada hala donem donem turklere karsı yaptıkları ortada.

sonuc olarak, o donemi cok iyi bilmeli, o konuyla ilgili her kaynaktan bilgi edinmeli ve gelecekle ilgili ders almalıyız. butun bu olayın nasıl basladıgı, nerelere gittigini iyice gormeliyiz.

not: israil-filistin savası ise apayrı bi konu bence, bu adamla uzaktan yakından ilgisi yok.
rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla