05-13-2008, 15:16
|
|
|
Helal Olsun Aysun Kayacı'ya
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşim Aysun Kayacının sahip olduğu dünya görüşü ile siyasi bir analiz yapmaya kalkarsak şöyle verilere cıkabiliriz , kendi gibi düşünenlerin dünyasına ait mutlak doğruları adeda kusmuş ,aslında savunduğu değerler belli bir zümrenin içinde taşıdığı ama dışa yansımasına vırsat vermediği gerçeklerdir, kendini üst tabaka olarak belirleyip farklı görüş ve kültürlere karşı hoyratca tavır sergilemenin bir izdüşümü olmuş .Aslında her şeyi bu anlayışın içinde değerlendirirsek halktan kopuk bir görüşün halk nazarında zayıf kaldığını hissedebiliriz ,bu tiplerin demokrasi anlayışı her daim şu düşünceler etrafında gelişir
Demokrasi kültüründen bihaber bazı hazımsız ruhlar, kendileri gibi düşünmeyen insanların demokratik hak ve hürriyetlerden istifade etmelerini çekemiyorlar. Hele bir de bunlar, dine mesafeli duran kimselerse, halkın dini vazifelerini yerine getirmesine, kendi duygu ve düşüncelerini seslendirmesine, insanların kendilerini ifade etmelerine asla tahammül gösteremiyorlar. Dolayısıyla, içlerindeki bu hazımsızlık sebebiyle sürekli müdahale duygularıyla dolup boşalıyorlar, müdahale düşünceleriyle oturup kalkıyorlar. Şayet umumi hava istedikleri gibi bir müdahalaye müsait değilse, hemen bir sürü kavga sebebi icad ediyor, ne yapıp edip kötü emelleri için zemin hazırlıyorlar. Kargaşaların, kavgaların ve anarşinin gölgesinde yeni bir fevkalade hale zemin hazırlıyor ve o fevkaladeliği kullanarak gönüllerine göre bir düzen tesis etme hayalleri peşinde koşuyorlar.Kendi değerlerinin doğru olduğuna inananlar, komplo ve entrikalarla milleti sindirmeye çalışacaklarına, demokrasi ahlakına göre davranmalı, politikalarını ona göre yapmalı varsa doğrularını ortaya dökerek halkı ikna etmeli ve onların aldanmasına meydan vermemelidirler. Böylece, hedeflerine demokratik çerçevede gitmeli ve milletin gönlünde de yer edinmelidirler. Bunların dışında farklı beklentilere girme bir hastalık belirtisidir , sorunu çözücek mekanların dışında sorun çözümü için üstüne vazife olmayan kurumlarda medet bekleme asrı, tarihin kirli sayfalarında kalmıştır
|
Aysun Kayacının sahip olduğu düşünce yapısı beni ilgilendirmez. Sadece vergisini verenle vermeyen eşit oya sahip olmamalı derken haklı. Ayrıca ben inanç özgürlüğünden yanayım. Başörtüsü yasağına her ortamda karşı çıkar ve saçma bulurum. Aynı şekilde tüm inançların yaşatılmasını destekliyorum. Ayrıca misyonerliğin yapılmasında ve Ruhban Okulunun açılmasında bir sakınca görmüyorum. Tüm inançlar yaşanmalı ve yaşatılmalıdır.
|
|
|