Alıntı:
Liberal_Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Ben korkusuzca söyleyebilirim ki Bu topraklar üstünde ermeni soykırımı yapıldı.
Devlet kabul etmiyor öldürülse bile çeteler yerel insanlar yaptı diye bir iddaa var fakat devletin direk yaptığını söylemiyoruz zaten devlet çetelere yaptırdı .
Aynen Mustafa Suphi'nin öldürülmesi gibi.
|
-Sizler 1071'de Türk hakimiyetine girdiniz. Bundan önce özellkle bizansın size nasıl yaklaştığını bize bir anlat bakalım. Sizi o dönemde kimler nerelere sürdü bir bahset.
-Osmanlı 19. yüzyıla kadar "millet-i sadıka" diye kimlere hitap ediyordu? 11. yüzyıldan 19. yüzyılın başına kadar çok saygı duyulan, "millet-i sadıka" diye hitap edilen ermeniler ne yaptı ki 19. yüzyılda bu 8 asırlık dostluk birden bire bozuldu? Osmanlı "biz yıkılıyoruz. Milletin sadık dostları olan ermenilere bir soykırım uygulayalım" mı dedi? Yada "Yahudiler" hiç sorun yaşamazken neden ermenilerle 19. yy'da sorun yaşadık?
-Ermeni ilişkilerinin ilk bozulduğu dönemlere bakalım. 1877'de Osmanlı-Rus savaşı sonunda Ruslara "işgal ettiği Doğu Anadolu topraklarından çekilmemesini, bölgeye özerklik verilmesini veya Ermeniler lehine ıslahat yapılmasını" niye istediniz? O dönem hiç sorun yaşamıyordunuz.
-Batılı ülkelerin himayesinde Ermenilere sırasıyla Anadolu'da; "Kara Haç", "Armenakan" ve "Vatan Koruyucuları", Cenevre'de; "Hınçak", Tiflis'te; "Taşnak" komiteleri kurdurulmuştu. Bu komitelere hedef olarak doğu Anadolu toprakları, amaç olarak ise Osmanlı Ermenilerinin birliği ve üzerinde yaşadıkları toprakların Osmanlıdan koparılması gösterilmemişmiydi? Yoksa onlar daha güçlü bir osmanlıyı mı istiyordu?
-1890 Erzurum isyanı olmak üzere, Kumkapı gösterisi, Kayseri, Yozgat, Çorum ve Merzifon olayları, Sason isyanı, Bab-ı Ali gösterisi, Zeytun ve Van isyanı, Osmanlı Bankası'nın işgali, Abdulhamit'e suikast teşebbüsü ve 1909 Adana isyanlarını kimler başlatmıştı? Türkler mi?
-Son olarak. O verdiğin siteye ben 3 yıl önce yukarıdaki soruları sorduğumda bana verilen cevapta soruların hiçbirine cevap verilmemişti. Bana Ermeniler Türklerin her zaman gerçek kardeşi olmuşlardır. Bundan sonrada böyle olmaya devam edecektir şeklinde bir cevap verdiler. Amacınız sadece tarihle bizi yüzleştirmek, gerçekleri kabul ettirmekmiş. Muhtemelen sizde böyle düşünüyorsunuz. Peki sizler
"Hocalı Katliamı" ile yüzleştiniz mi? Veya o katliamı bizleri çok sevdiğiniz için mi yaptınız?
Bu işin duygusal yönü olmaz. Mantıklı düşünmeye ve araştırmaya davet ediyorum seni. Bu sorulara cevap bulduğun gün, gel buraya yaz. ;)