Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-23-2008, 01:27   #169
Kullanıcı Adı
dildade
Standart Hazreti İbrahim (a.s)
1. Hz. Hâcer’in, İbrahim as. İle Evlenmesi :
Yüce Allah Hz.İbrâhim'e mal ve servet bolluğu verince, İbrahim as.:

“Ey Rabb’im! Benim çocuğum yok. Ben, çok mal ve serveti, ne yapayım?” Demişti.

Yüce Allah ona; “Ben, senin çocuklarını da, öyle çoğaltacağım ki, onlar, yıldızların sayısınca, olacaklardır?” diye vahy buyurdu.[1]

Mukaddes beldelerde yirmi yıldan beri oturdukları halde, çocukları olmuyor;[2]

İbrahim as.’ın yaşı çok ilerlemişti. Fakat, kendisi, salih bir oğul ihsan burması için, Yüce Allah’a yalvarıp duruyordu.[3]

Mısır’dan gelişlerinden on yıl sonra idi.[4]

Ki, Hz.Sâre, hizmetçisi Hz.Hâcer’i, İbrahim as.’a bağışlayarak “Ben, onun gösterişli bir kadın olduğunu görüyorum. Sen onu, zevceliğe al. Belki, Allah, Sana, ondan bir oğul nasib eder” dedi.[5]

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Yâkubi-Tarih c.1, s.25; M.Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Diyanet Vakfı Yayınları: s.168.

[2] Ebülfida-Elbidaye vennihaye c.1, s.153; M.Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Diyanet Vakfı Yayınları: s.168.

[3] Taberi-Tarih c.1, s.126; M.Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Diyanet Vakfı Yayınları: s.168.

[4] İbn.Haldun-Tarih c.2 ks.1, s.36; M.Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Diyanet Vakfı Yayınları: s.168.

[5] Taberi-Tarih c.1, s.126; Salebi-Arais s.80, İbn.Esir-Kamil c.1, s.102; M.Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Diyanet Vakfı Yayınları: 168.
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla