06-04-2008, 10:53
|
|
|
CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
TÜRK'lüğü bir ırk olarak görmekle zaten en baştan hata yapıyorsunuz.çünkü kastedilen TÜRK'lük aynı ülkü etrafında birleşmiş,acıları,sevinçleri,aldıkları nefes bir olan insan topluluğudur.biraz nutuk okuyun,veya necip fazıl okuyun,belki daha iyi idrak edersiniz.
her sabah andımızı söylerken en son ne diyorduk?-''ne mutlu TÜRK'üm diyene.'' dikkat ediniz,''ne mutlu TÜRK olana'' değil.
mesela üstat MEHMET AKİF derki;''Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz: Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz...''bu nasıl değerli bir sözdür.şimdi MEHMET AKİF'in bu sözlerini imanı zayıflatmakla suçlayabilirmisin.
veya istiklal marşında diyorki akif;''kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celal'' veya,''ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlal'' siz bu sözleri iman zayıflığı ile suçlayabilirmisiniz.
o kadar risale okuyacağınıza biraz da bunları okuyun..
"Önceden de, bu (Kur''an)da da sizi "Müslimin, Müslümanlar"(diye) O adlandırdı." (el-Hacc 22/78)
kusura bakma ama,maalesef halifelik makamı işlevliğini yitirdiğinden beri(bence cemel savaşı ile bu işlevliğini yitirmiştir) bu dediğinizi sağlamak imkansız olmuştur.
çünkü artık müslüman dediklerimiz her seferinde kendi dindaşını arkadan bıçaklamaya çalışmaktadırlar.bir iki örnek vereyim
1-)suriye,%90 ından fazlası müslüman bir ülkedir.ancak yıllardır marksist,allahsız,kitapsız pkk ya yardım yataklık etmektedirler.
2-)filistin kurtuluş örgütü;yıllardır verdiği özgürlük davası için gözyaşı döktüğümüz filistin in bu örgütü,1980 lerde lübnandaki kamplarında pkk lılara eğitim vermişlerdir.bu örgütün lideri yaser arafat tır.
3-)yemen cephesinde araplar tarafından karnı deşilip içinde altın varmı yokmu diye katledilen mehmetçiklerimizi hala unutmadık.siz unutursunuz.çünkü bir milli aidiyet duygusundan yoksun olduğunuzu görüyorum.
|
Türklük bir ırk değil'dir demişssiniz aynı ülküyü paylaşan insanlar toplulugu.Peki bu tabir kimden sadır oluyor söylermisiniz.Eğer bir ülkü birliğinden söz edecek olursak Müslümanlık ülküsü herkese fazlasıyla kafi gelir bunda şüpheniz olmasın.
Herşeyi kendinize yontmayı cok iyi biliyorsunuz,Mehmet AKİF'in ve Necip Fazl'ın hasret duydukları millet osmanlı milletiyde o milletinde harcı islamiyet'ti bunların şuurunda olmak gerekir.O zamanlar Osmanlı nüfusunun 1/3 Türk'tü belki daha da azı.O savaşlarda sadece Türkler mi savaştıı ? Kurtuluş savaşında milletin kalbindeki iman ateşi olmasaydı Türklük ateşi neye yarardı.O zamanlar biize ençok yardım edenlerden biri de kürtlerdi eğer onlarda senin gibi düşşünseydi bizde bağımız olmak istiyoruuz deseydi halimiz nice olurdu ?Endonezya'lıları,pakistanlıları unutmamak lazım,onların bize yardım etmelerinin sebebi ne ola ki ? Biraz insaflı ve izanlı olmak gerekir.Milletin imanı olmazsa ırk'ının hiçbir anlamı yoktur.Müslümanlık zaten insanların ırklarına gerektiği kadar sahip çıkmalarını söylüyor.Hatta Peygamber Efendimiz (sav) bir hadislerinde şöyle buyuruyor ;
"Sizin en hayırlınız günaha girmemek şartıyla kavmini müdafaa edendir "
Olay böyleyken bazı müslümanların kandırılıp bizler aleyhine kullanılmalarını burada Müslümanlığın birleştirici kuvvetini zedelemek için kullanamazsınız.Bende size türk olup Türkiye'mize birçok zararı olan insanları sıralayabilirim.
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
bir adam osman bölükbaşının oğlu diye ülkücülüğün raconunu o kesecek değil ya.ona bakarsanız mhp milletvekili gündüz aktan da kadere iman konusunda zırvalamıştı.bu ülkücülerin genel görüşümüdür.
bir Ak Parti belediye başkanı ATATÜRK için,orta şeker kahve içiyor diye hakaretlerde bulunduydu.şimdi bu adamın görüşü akpartinin görüşümüdür.sizde aynı cumhuriyet başsavcısı gibisiniz.siz böyle oldukça da size yapılan haksızlıkları reva görürüm ben.kendinize çeki düzen veriniz kardeşim.
|
Yukarıda bir kişinin görüşünü tüm grup'a mal edemezsin diye konuşmuşsun ama yukarıda kendi tezini kendin çürütmüşsün
|
|
|