Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-04-2008, 17:14   #34
Kullanıcı Adı
Orhu_N_utu_Kuran
Standart CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
TÜRK'lüğü bir ırk olarak görmekle zaten en baştan hata yapıyorsunuz.çünkü kastedilen TÜRK'lük aynı ülkü etrafında birleşmiş,acıları,sevinçleri,aldıkları nefes bir olan insan topluluğudur.
Türkçülük ırkçılıktır. Adolf Hitler ve yandaşları da ortak acıları sevinçleri bir olan insanlardı. Ortak noktanız kan bağını öncelemeniz. Ezberlediklerinizi unutun. Kalanı da külahıma anlatın.
Alıntı:
mesela üstat MEHMET AKİF derki;''Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz: Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz...''bu nasıl değerli bir sözdür.şimdi MEHMET AKİF'in bu sözlerini imanı zayıflatmakla suçlayabilirmisin.

veya istiklal marşında diyorki akif;''kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celal'' veya,''ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlal'' siz bu sözleri iman zayıflığı ile suçlayabilirmisiniz.
Akif'e iftira etmeyi bir an önce bırakın. Akif'i bile ırkçı yaptın. Bu sana yeter herhalde, okursan tabii.

(Milli Şairimiz üstat Mehmet Akif Ersoy`un Bayezid Camii kürsüsünde verdiği hutbeden

"
IRKINIZI DEĞİL, ÜMMETİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜN!

Ey Cemaat-ı Müslimîn! Artık gözünüzü açınız, aklınızı başınıza toplayınız; zira taht-ı saltanat gıcırdıyor! Böyle gidersek �el iyazu billah- o da devrilecek.

Eğer Rusya`daki Müslümanlar henüz dinlerini muhafaza ediyorlarsa; eğer Fransızların taht-ı idaresindeki dindaşlarımız hâlâ tanassur (Hıristiyanlaşmamış) etmemişlerse; eğer İngiltere, Hintli kardeşlerimize şimdilik ses çıkarmıyorsa�

İyi biliniz ki hep çürük, çarık yine bu hükûmet sayesindedir. Maazallah bu giderse hepsinin gittiği gündür.

Biz bu saltanatı muhafaza edemiyorsak düşünmeliyiz ki bizim yüzümüzden o bîçâreler de mahv olacaklar. Onların bütün nazarları, büyüt ümidleri buraya ma`tûf idi.

Hep bizden bir hayır bekliyorlardı. Ama biz ne yapacaktık? Bütün Müslümanları tevhid ile azîm, cesîm bir Müslüman hükûmeti teşkili mi?

Hayır! Yalnız, biz dama olaydık, onlar da bulundukları memleketlerde daha âsûde olurlardı; ecnebilerin onlara karşı muamelesi daha iyileşirdi. İşte Rusya`dan gelenler, işte Hindistan`dan, Çin`den, Mağrib`ten gelenler�

Hangisine isterseniz sorunuz, hepsi böyle söylüyorlar. Bîçârelerin tâbi` oldukları ecnebi hükûmetleri kendilerine karşı hep Osmanlı piyasasına bakarak muamelede bulunuyorlar.

Biz evâmir-i diniyeyi îfâ ediyoruz; fakat onlardaki maksadı fevt ediyoruz; meselâ ikindide şu câmie toplandık; aynı kubbenin altında, aynı imamın arkasında namaz kıldık; aynı kubbenin altında, aynı imamın arkasında namaz kıldık, fakat câmiden çıkınca yine birbirimize bîgâne oluyoruz. Acaba bu namazlarda Hâlık`ın maksadı ne idi?

Bize birbirimiz tanıtmak; Müslümanlardan bir cemaat, bir cem`iyet meydana getirmek. Çünkü din cemaatle kaimdir. Cemaatsiz din yaşamaz. Dinsiz cemaat belki yaşar. İslâm`a olan ihtiyacından ziyadedir.

Aleyhisselâtü vesselâm Efendimiz öyle buyuruyor. Dinin bütün ahkâmındaki ruh: cemaate, vahdete sevk etmektir. Biz bugün, ne oluyor bilmiyorum, en müteşettit millet olduk. Zâhir ahvallerine bakarsan, yekpâre bir kitle. Fakat hakîkat-ı halde kalbleri perişan.

Gûyâ ki
"Sen onları derli toplu sanırsın. Halbuki kalbleri darmadağınıktır�" (Haşir / 14) ilâhisi bizim hakkımızda!
"Allah`ın ipine sımsıkı sarılın." (Âl-i İmran / 103) bu mu?

Sonra felâketimizin başlıca esbabından biri de lâfçılığımız oldu.

"Ey iman edenler yapmadığınız şeyleri niçin söylüyorsunuz? Yapmadığınız şeyi yaptık demeniz Allah katında büyük gazaba sebep olur." (Saf / 2-3)

"Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever." (Saf / 4)

Allah o kullarından razı olur, o kullarını sever ki dediklerini fiilen yaparlar; işi sözde bırakmazlar; sonra onun sebîl-i ilâhîsinde cihad ederler.

Hem nasıl cihad ederler? Hasmın karşısında bütün eczâsı yekdiğerine perçin edilmiş yekpâre bir bina gibi dururlar da öyle merdane cihad ederler.

"

Necip Fazıl'ın da Ziya Gökalp ve Atsız hakkında söylediklerini okursun belki.

Alıntı:
o kadar risale okuyacağınıza biraz da bunları okuyun..
Risale en nihayetinde bir Kur'an tefsiridir. "Kur'an tefsirini boşverin bizim dediklerimizi okuyun" diyen bir adam ilay ı kelimetullah iddaasındaysa komik duruma düşmüştür. Bu ahlaksız bir çağrıdır. Allah akıl fikir versin. Ben bütün kitapları bir kitabı anlamak için okurum, kainat kitabı da dahil. Müslüman gibi.

Alıntı:
"Önceden de, bu (Kur''an)da da sizi "Müslimin, Müslümanlar"(diye) O adlandırdı." (el-Hacc 22/78)

kusura bakma ama,maalesef halifelik makamı işlevliğini yitirdiğinden beri(bence cemel savaşı ile bu işlevliğini yitirmiştir) bu dediğinizi sağlamak imkansız olmuştur.
O senin kuruntun. Kur'an ayetleri evrensel ve zamanüstüdür. Alllah tüm müslümanları kardeş ilan etti. Sen üstüne alınmayabilirsin.

Araplar hakkındaki öngörülerin de gülmeye değer. Gözünüzü ırkçılık bürüdüğü için kötülüğü kötülüğü yapanın ırkına hasretmeniz normal. Şu Bulgarlar da Türktü değil mi, Bulgar çetelerinin ne yaptıkları da belgelerle sabit. İttihatçı Türklerin (Türkçü mü demeliydim?) Osmanlının dibine döktüğü kibrit suyunu da siz hariç herkes biliyor. Irkçılık bir cahiliye adeti, sizinle konuştukça daha da kani oluyorum.

ya okuduğunu anlamıyorsun,ya da her zamanki gibi konuyu saptırıyorsun

ben orda TÜRK lüğü tanımladım.TÜRKÇÜLÜĞÜ DEĞİL..İYİ OKUYUNUZ.

AKİF e iftira etmek benim haddimemi.haşa.yine olayı çarptırıyorsun.seninle önce şunda anlaşalım.bizim milliyetçilik anlayışımız asla kafatasçı şoven milliyetçilik değildir.bizleri cenk tozkoparancı tarikatıyla karıştırma.şoven ve kafatasçı milliyetçilik hem TÜRK örf ve adetlerine hem de İSLAM dinimize uygun değildir.onun için bizler şöyle deriz;

''HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN,TANRI DAĞLARI KADAR TÜRK'üz

Ben bir Türküm dinim, cinsim uludurSinem, özüm ateş ile doludur.Türk evladı vatanın kuludur,Türk evladı evde durmaz giderim.(Cenke giderken)Muhammed`in (a.s.) kitabını kaldırtmam,Osmancık`ın bayrağını aldıtmam.Düşmanımı vatanıma saldırtmam.Ata evi viran olmaz giderimTanrım şahit duracağım sözümde,Milletimin sevgileri...”

ayrıca bulgarlardan bahsetmişsiniz.bu konuda da çok boş konuşuyorsunuz.çünkü TÜRK-İSLAM ülküsü,TÜRK olupta MÜSLÜMAN olmayanları bağrında barındırmaz.ne bulgarların,ne macarların ne de arapların ihaneti unutulmadı.unutulmayacak.zaten osmanlıya isyan eden toplumların hepsi 19. yüzyılda telef olmuşlardır.bakınız ortadoğuya,bakınız balkanlara.ALLAH ın sopası yok işte.böyle cezalandırıyo.

komşu ülkelerimizdeki arapların hala bizim kuyumuzu kazmalarını göremiyorsunuz.göremezsinizde.eğer bu dünya İSLAM'ın hüküm sürdüğü bir vatan varsa,orası da anadoludur.TÜRK ün yurdudur.

gidin bakın arap ülkelerine.müslümanlıktan hiç söz edebilirmisiniz.şeyhler petrol paralarını emperyalist ülkelere peşkeş çekerek saraylarda onlarca kadından oluşan haremlerini kurarken,halk sefalet içinde yaşıyor.koskoca suudi arabistan ın burnunun dibinde israil binlerce arabı katlediyor.gık diyorlarmı.tabiiki hayır.

ayrıca imzamı da okumanızı rica ediyorum.belki aydınlatıcı olur,benim ideolojim hakkında.son olarak,

MÜSLÜMAN TÜRK'ün,MÜSLÜMAN TÜRK'ten BAŞKA DOSTU YOKTUR...

Orhu_N_utu_Kuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla