Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 01:49   #23
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Evlilikte Amaç Ne Olmalı
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
evlilikte amaç evlenipte evde kaldın sözünü duymamayı tercih etmektir..
Alıntı:
haritaci70 Nickli Üyeden Alıntı
Evlilikte amaç bence en az 4 çocuk yapmak olmalı...
Anma benim kişisel kanaatim 6 çocuk olması gerektiği yönünde...

Burada yazanları latife kabul ediyorum kendimce ama latife bile olsa üzücü sanırım. Böyle bir müessese hakkında bunları dile getirmek..Tabi ki herkes aynı açıdan bakamaz herkes içinde aynı anlamı ifade etmez. Ama asırlardır gelen hadislerde, ayetlerde yer alan bir kurumu zedeler diye düşünüyorum.

Çok güzel yorumlar var Yalçın abi, Levent abi ve gönülden...(+1) Yorumlarınız gerçekten çok güzel hani ekleyecek pek de bir şey yok açıkcası. Ama bir iki kelam edersem haddim olmayarak ; bence evlilikte amaç Allah'ın huzuruna hakkıyla elele varabilecek amellere vesile olmak ve bunları işlemek olmalı... Zaten Allah'ın huzuruna hakkıyla gidebilecek kişilerin amelleri huzuru,saygıyı,sevgiyi beraberinde getirir. yüreğinde her şeyden öte Allah sevgisi O'nun rızasını kazanma varsa diğerleri peşinden gelecektir.

Çevreme, televizyonlarda sapkınlıklarının lüzumsuz yaşantılarının çığırtkanlıklarını yapan insanlara bakınca korkmuyorum başkaları gibi. Evliliğin ilk adımını attım çok şükür, imza attıktan sonra çok şey değişecek diyenler var... Muhakkak değişecek ama içimdeki Allah sevgisi, sevgisinin hürmetine yüreğime koyduğu her nefeste beni kendine yaklaştıran bir sevgi daha var... Eksilmeyecek her an her saniye artacak bir sevgi... Çevremizdeki, televizyonlardaki insanların o çok aşık (!) olupta 3 ay sonra ayrılanların tavırlarına bakıyorum kendilerini köle gibi görüyorlar, Cevat Akşit Hoca anlatmıştı "beni arayıp "Hocam ünv.mezunuyum eşimin corabını yıkamak zorunda mıyım?" diyenler var " diye. Bu mantıkla bakıp eşinin çorabını yıkamaktan aciz olup üstüne bunu mevzu haline getiren bir insan böyle bir kurum içinde yer almasın zaten...

Neyse ben sözü üstatlara bırakıyorum...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla