YALANCI MİLLİYET..!
Halen yürürlükte olan 13 Aralık 1977 tarihli "Okullar, namaz kılacak çocuklara yardımcı olmalıdır" şeklindeki genelgeyi hazmedemeyen Milliyet, o genelgeyi yayınlayan dönemin Millî Eğitim Bakanı Nahit Menteşe'nin sözlerini çarpıttı
İstanbul Bağcılar Lisesi’nde öğrencilerin namaz kılmasını suç gibi göstermekte ısrar eden kartel medyası, 1977’de Milli Eğitim Bakanlığı döneminde “okulda namaz”a izin veren bir genelge yayınlayan Nahit Menteşe’nin ağzından yalan uydurmaya başladı.
Kartelin namazı suç gösteren haberleri üzerine, okulda namaz kılmanın yasak olamayacağı ifade edilmiş; 13 Aralık 1977’de Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan genelge ile “okullarda namaz kılmak isteyen öğrencilere kolaylık sağlanması”nın istendiği ve genelgenin halen yürürlükte olduğu hatırlatılmıştı. Milliyet, sözkonusu genelge üzerine bu defa da, dönemin Milli Eğitim Bakanı'nın konuyla ilgili değerlendirmelerini çarpıttı. Milliyet, dünkü sayısında yer verdiği bir haberde, Milli Eğitim eski Bakanı Menteşe’nin ağzından “Genelge o günkü şartlara göre çıkarılmıştı, Bağcılar Lisesi’nde yaşananları uygun bulmuyorum” ifadelerine yer verdi.
ÇARPITILDI
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Menteşe, Milliyet gazetesinde yer alan habere tepki göstererek, “Namaz kılmak, her şeyden önce din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gereken bir konudur. İhtiyaç duyulduğu taktirde öğrencilere her zaman kolaylıklar sağlanmalıdır. Bunun yasalara aykırı bir tarafı da yoktur” dedi. Milliyet’in, açıklamalarını “yasağı savunmuş” gibi yansıtmaya çalıştığını ifade eden Menteşe, yayınladıkları genelgedeki ifadelere bugün de aynen katıldığını ifade etti.
AYNI ŞARTLAR BUGÜN DE YAŞANIYOR
Okullarda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken Menteşe, “O dönemde eli silahlı ve bıçaklı çocuklar birbirini öldürüyordu. Bizim de amacımız, gençlerin gönlüne Allah korkusunu yerleştirmekti” diyerek, aynı şartların bugün de yaşandığını vurguladı. “Bakanlığım döneminde Allah rızası için dine hizmet etmişimdir” diyen Menteşe, “İbadet etmenin yasak bir tarafı yoktur. Önemli olan, Allah için yapılan ibadetlerin istismar edilmemesidir. Ben namaza ve ibadetine düşkün olan herkese ayrı bir değer veririm” şeklinde konuştu. Menteşe, din ve ibadet konularında kimsenin kimseye baskı yapamayacağını ifade ederek, 1977 yılında yayınlanan genelgenin içeriğini de aynen benimsediğini söyledi. Okullarda ibadeti 1977 yılında serbest bırakan genelgeyi çıkaran dönemin Adalet Partili Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe, okullarda ibadeti serbest bıraktıkları için o dönemde de din karşıtı medyanın karşı yayın yaptığını belirtti.
Kaynak: VAKİT