Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 19:15   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Kartel Basının Yalan Haberler Arşivi
NTV yoksa Hürriyet olmaya mı çalışıyor?

Yıllardır medya sektöründe çalışan bir medya mensubu olarak sürekli haber yayınlarını takip etmek, gazetelerde yazarlar olaylara nasıl yaklaşıyor diye analiz etmek, toplumun verdiği mesaja kulak kabartmak gerekiyor.

Ancak böyle olursa haberin güncelliğini yakalayabilir ve yorumlarınızı daha sağlıklı bir zemine oturtabilirsiniz.

Aksi durumda kendi dünyasında tek başına top oynamaya çalışan bir yalnız adam olursunuz.

Ben de mesleğe ilk başladığım günden bu yana değer verdiğim ve habercilikte kıdemli kabul ettiğim gazetecileri ve televizyonları, radyoları, gazeteleri çok sık takip ederim.

Bu meslek hayatımın her anında böyle olmuştur.

Böylece hem kendi habercilik yöntemimi ve kariyerimi geliştirme şansı yakaladım. Hem de hangi basın yayın organı bu süreçte nasıl bir yörünge kayması yaşadı bunu tespit etme şansım oldu.

Bu süreçte benim en çok dikkatimi çeken şey NTV ‘de gördüğüm yörünge kaymasıydı. İlk kurulduğu dönemde çok güzel gidiyordu. Demokratik kalemler sağduyulu isimler NTV ekranında boy gösteriyor ve televizyon haberciliğinde bir çığır açılıyordu.

Ancak son dönemde çok tuhaf haller oldu NTV’ye. Özellikle 27 Nisan e-muhtırasından sonra kanal darbe kafalıların istilasına uğradı.

Hangi tartışmayı açsak ne söyleyeceği belli olan kişilikler orda. Konu başörtüsü misafirlere bir göz atalım.

ÇYDD Başkanı Türkan SAYLAN, Cumhuriyet mitinglerini tertipleyip kapağı CHP sıralarından Meclise atan Nur Serter, rektörlüğü özgürlüğe değişen Süheyl Batum vs. Şimdi böyle bir konuda hangi sonuç çıkar bunu bilmek için kâhin olmaya gerek yok…

Son örnekse Can Dündar’ın “Neden” isimli programı…

Can Dündar maalesef son dönemde kendine yeni bir mahalle bulmuş gibi davranıyor ve bir kesimin sözcülünü yapmaya devam ediyor. Konu Türkiye Malezya olur mu? Ekranda bir Fransız sosyolog… Oliver ROY… Can Dündar bastırıyor Malezya olur muyuz? Âlemin Fransızı ben sizi çok iyi tanıyorum böyle bir şey söz konusu olamaz bu örnek yanlış dedikçe bizim Dündar ama ile başlayan cümlelerle adamı sıkıştırıyor. İstediğini alamıyor ve adamı yayından gönderince sanki sosyolog kabul etmiş gibi bir hava estirip o buğulu sesiyle izleyenleri etki altına almaya çalışıyor.

Misafirlere bakın. Ertuğrul ÖZKÖK. Anlatmaya gerek yok her gün manşetten başka bir “mahalle baskısı” haberi veren gazetenin yayın yönetmeni… Aaa yine aynı isim Türkan Saylan…

Artık NTV farklılıklara saygılı bir yayın anlayışını bırakmış gibi davranıyor. Kim başörtüsüne, iktidara, muhafazakâr insanlara daha çok muhalifse onu yayına alıyorlar. Ben de derin bir hayal kırıklığına sebep oldu televizyon.

Gazetelerde bu işi Hürriyet götürüyor televizyondaki ortağıysa artık NTV…

Hayırlı olsun…

http://www.moralhaber.net/24802_NTV-...calisiyor-.htm