'Öğrenciler derslere türbanla giriyor' haberi, müfettiş raporu ile yalanlandı
Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Dağıstan, mesnetsiz iddialarla okullarının karalanmaya çalışıldığını söyledi.
Diyarbakır'da 'özel okullarda bazı öğrencilerin derslere türban takarak girdiği' yönündeki haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği 4 müfettiş soruşturmayı tamamladı.
Hazırlanan raporda, "Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu'nda Kılık Kıyafet Kanunu'na aykırı herhangi bir durumun tespit edilemediği" görüşüne yer verildi.
Müfettişlerin okullarda ikişer grup halinde yaptıkları soruşturmada ayrıca Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu adının, Milli Eğitim Bakanlığı'na Özel AB İlköğretim Okulu olarak tescil edildiği belirtildi.
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, müfettişlerin hazırladıkları rapor doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.
Tekdemir, "Okulda öğretmen ve öğrencilerin kılık kıyafeti, türbanlı öğrencilerin derslere girmesi gibi konular için görevlendirilen 4 müfettiş incelemeyi tamamladı.
Dosyada Özel Nil İlköğretim Okulu'nda yasalara aykırı bir durum söz konusu değil. Aynı raporda Özel AB İlköğretim Okulu'nda kılık kıyafete uyulmadığı için disiplin cezası verilmesi talep ediliyor.
Yönetmeliklerimizde öğrenci ve öğretmen kıyafetleri bellidir.
Bunun dışına çıkılması söz konusu değildir." diye konuştu. Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Dağıstan, mesnetsiz iddialarla okullarının karalanmaya çalışıldığını, düzenlenen raporun yargı sürecinde ellerini güçlendireceğini belirterek, "Yalan haberle ilgili yargı süreci devam ediyor.
Müfettişlerin raporu da mesnetsiz iddialara cevap niteliğinde. Okulumuz milli eğitim sisteminin öngördüğü kurallar ve Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde eğitimine devam edecektir." dedi.
Sabah ve Vatan Gazetesi'nde 28 Eylül 2007 tarihinde yayınlanan haberde, Özel Avrupa Birliği Okulu ve Özel Nil İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin türbanla okula gittiği iddia edilmişti.
http://www.zaman.com.tr/ara.do?author=C4B0736D61696C20417663C4B1"]İsmail Avcı[/URL]18 Kasım 2007, zaman gzt