Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 20:10   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Kartel Basının Yalan Haberler Arşivi
Radikal'in 'ılımlı İslam' haberine 3 yalanlama

Radikal'in dün manşetten verdiği 'Denizli'de ılımlı İslam modeli oluşturuluyor' haberini şehrin yöneticileri yalanladı.Radikal gazetesinin, 'Bu gidişata dikkat! Türkiye Denizli olmasın' başlığıyla manşetten verdiği haberdeki olayın çarpıtıldığı ortaya çıktı.

Şehrin yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları, haberde yer alan konuların 'çarpıtma' ve 'yalan' olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Haberde, başörtülü olduğu söylenen bir memurdan, lise pansiyonundaki öğrencilere, belediyenin içki ruhsatı vermemesinden okullarda 'yaradılış CD'si, izletilmesine kadar değişik konulardaki ididalara yer verilerek, Denizli'de 'ılımlı İslam modeli'nin kurulduğu ileri sürülüyor. Denizli'de faailiyet gösteren sivil toplum kuruluşları, yaptıkları açıklamayla gazetenin haberine tepki gösterdi. Denizli Valisi Hasan Canpolat da haberde 'Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi'nde çalışan türbanlı memur' olarak anlatılan kişinin özel bir şirketin temizlik görevlisi olduğunu söyledi. Canpolat, "Bu tamamen yalan bir haberdir. Birkaç yıldır pişirilip pişirilip gündeme getirilen şeyler. Birbirinden bağımsız üç dört konuyu üst üste getirip uydurma, düzmece birtakım haberlerle Denizli üzerinden senaryo yazılmasını kabul etmiyoruz." dedi. Haberde, 'Ak Parti'den Milli Eğitime' spotuyla Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz'un Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçmesine de yer veriliyor. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bu duruma tepki göstererek, şunları söylüyor: "Mahmut Oğuz, Milli Eğitim müdür yardımcılığından belediye başkanlığına gelince hiçbir problem olmuyor da belediye başkanlığından Milli Eğitim'e geçince problem oluyor. Yazıklar olsun bunların siyaset anlayışına." Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da kendi alanlarıyla ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı. Lise öğrencilerinin pazardan eşarp aldığını, satıcının da öğrenci olmaları sebebiyle 10 adet verdiğini, bunların okulda dağıtılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Resul Cengiz, Denizli zaman gazetesi-25 Mart 2008, Salı