Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-15-2008, 22:12   #53
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Yahudi Malları !!


Yalanımız Şu; Coca Cola Yahudi Kuruluşudur. İsrail ordusuna yardım yapmıştır. BÜYÜK YALAN


GERÇEK;

Coca Cola , anti-semitizm yüzünden israil ile iş yapmayı reddetmiştir.

ortadoğudaki israil karşıtı düşünceler yüzünden coca cola ve pepsi firmaları uzun yıllar israile satış yapmamışlardır.

1 Nisan 1966 yılında Tel Avivdeki basın konferasında iş adamı Moshe Bornstein Coca Colanın sırf yahudi olduğu için kendisiyle iş yapmak istemediğini, eğer yahudilerle iş yaparsa arap pazarını kaybedeceğinden korktuğunu anlatmıştır.

Bu gelişmeler üzerine yahudi düşmanlarına karşı kurulan "anti defamation league" amerikan hükümetine başvurup bunun sebeplerini sormuş ancak bir cevap alamamıştır.

bütün bu olayların öncesinde; 1949 yılında Coca Cola israilde bir fabrika kurmak istemiş;ancak israil hükümeti tarafından reddedilmiştir.

bunun üzerine coca cola arap pazarına girmiş ve bu pazarda önemli bir yer edinmiştir.

1966 daki gelişmelere dönersek; israile satışın reddedilmesiyle beraber müthiş bir yahudi boykotu başlamıştır coca colaya karşı. önce manhattan da hizmet veren Mount Sinai hastahanesi bünyesinde coca cola satışını yasaklamıştır. bunu, ünlü hotdog satıcısı Nathan's Emporium izlemiştir. akabinde Coney adasıda cola satışını kesmiştir.

boykotların dünya geneline yayılmasından korkan ve ırkçılıkla suçlanan Coca Cola, Tel Aviv de bir fabrika kurmayı kabul etmiştir.

tabii ki bu durum arapların hoşuna gitmemiştir ve ağustos 1968 den 1991 yılına kadar sürecek Coca Cola boykot u başlamıştır.

1991 de boykot sona erince hemen ertesi sene pepsi israilde fabrika kurmuş ve "yeni jenerasyonun tecihi" sloganıyla yahudi pazarında yerini almıştır.

pepsinin bu iki yüzlü politikası; ortadoğuda çok kimsenin dikkatini çekmesede, amerikada kritik dönemler geçirmesine sebep olmuştur.

çünkü herkes bilmektedir ki; arap pazarını kaybetmek istemeyen pepsi, boykot zamanında "coca cola yahudiler için, pepsi araplar için" tarzında kampanyalar yapmıştır.

işte bütün bu olayların ana kaynağı budur.

yoksa coca colanın yahudilere yardım ettiği veya yahudi kuruluşu olduğu tümüyle yalandır.






1-Kola Mideyi DELERMİŞ

yalanımız bu, genelde annelerimizden duyduğumuz bir şey; "Kola Mideyi" deler.


kolanın (Coca Cola) içindeki sitrik asit miktarı portakal suyundaki miktardan daha az. fosforik asit ise galon başına (takribi 4,5lt) 11 ila 13 gram arasında. buda kolada %0.20 ila %0.30 civarı bir orana denk geliyor.

bu oranda ne etin kimyasını değiştirir; ne dişi eritir, nede paslanmış çiviyi söker.

şöyle bir durum söz konusu olabilir; 1 veya iki gün içinde beklettiğiniz takdirde ve aynı asit miktarı korunduğunu hayaledersek; evet eritir.

kola içindeki gastrik asit miktarı ise midedekinden çok daha azdır. yani mide için zararsızdır.
kaynakça;
Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (p. 209).

Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scribner's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7 (p. 191).

Poundstone, William. Big Secrets.
New York: Quill, 1993. ISBN 0-688-04830-7 (p. 25-46).


2-Noel Baba'yı Coca-Cola yarattımış

yalan:
Noel babanin renginin neden kirmizi beyaz oldugunu biliyormusunuz?

Yillar öncesinde Coca Cola Noel zamani reklamlarinda Noel babayi kirmizi beyaz giydirmis. O gün bugündür Noel babanin kiyafeti Kirmizi Beyaz.
gerçek

İddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.



Allen, Frederick. Secret Formula.
New York: HarperCollins, 1994. ISBN 0-88730-672-1 (pp. 339-341).

Beeston, Richard. "Jackson Enrages Orthodox Jews."
The [London] Times. 20 September 1993.

Bulloch, John. "The Coca-Cola War."
The [London] Independent. 9 September 1990 (p. 28 ).

Cody, Edward. "Egypt Gets Coca-Cola; Arab Blacklist Ignored."
The Washington Post. 17 July 1979 (p. A7).

Hellman, Ziv. "Getting in Tempo with Pepsi-Cola."
The Jerusalem Post. 5 July 1991.

Holmes, Charles W. "Pop Go the Cola Wars in Strife-Torn Region."
The Houston Chronicle. 25 July 1993 (p. 1).

Hundley, Tom. "Israel Braces for New Conflict: The Soda War."
Chicago Tribune. 19 May 1992 (p. 1).

Lippman, Thomas W. "Thirsty Egyptians Rush to Buy 7-Up."
The Washington Post. 5 September 1978 (p. A10).

McGlynn, Brian. "The Strategy That Refreshes?"
Forbes. 27 November 1978 (p. 81).

Meyer, Eugene L. "Deli-Bakery Is a Roll Model."
The Washington Post. 25 September 1987 (p. E1).

Parks, Michael. "Pepsi Is No Longer 'Right One' in Israel."
Los Angeles Times. 4 June 1993 (p. 1).

Pendergrast, Mark. For God, Country, and Coca-Cola.
New York: Charles Scribner's Sons, 1993. ISBN 0-684-19347-7.

Sommer, Allison Kaplan. "Achieving Success with the 'Real Thing.'"
The Jerusalem Post. 5 July 1993.

Sommer, Allison Kaplan. "Pepsi-Cola's Anti-Israel Boycott Comes Back to Haunt Them"
The Jerusalem Post. 12 August 1994.

Zadka, Saul. "Coca-Cola Comes off Arab Blacklist."
The [London] Independent. 15 September 1991 (p. 8 ).

Agence France Presse. "Pepsi-Cola Faces Kosher War."
15 May 1992.

Business Week. "Coke's Breakthrough into the Arab World."
10 April 1978 (p. 40).

Fortune. "Pepsi for Israel?"
26 December 1983 (p. 12).

Fortune. "Pepsico to Enter Israeli Market."
16 September 1990 (p. 8 ).

The Orange County Register. "Briefly Business."
12 January 1989 (p. E3).

Reuters. "Pepsi Withdraws Evolution Ad Campaign in Israel."
17 May 1992.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla