Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-15-2008, 22:31   #58
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Yahudi Malları !!
Soru şöyle:

Bazı insanlar tarafından ara sıra Coca Cola neden boykot edilir?
Yahudi sermayesi olduğu ve Coca Cola içerek aslında İsraillilerin Filistinlilere attıkları her mermiye destek verdiğimizi keşfettiğimiz için mi?

Peki o zaman neden daha doğrudan bir boykot önerilmez? Türkiye’nin İsrail’den aldığı silahları boykot etmek daha akıl karı değil mi?

Bu ülkede iç politikayla dış politika arasındaki grift ilişkilerin kamuoyunu hep yanılttığını düşünüyorum. Hükümetlerin böyle bir amacı olmasa da ahalinin diğer ülkeler arasında tarafgir tutumu ile dünyadaki konjüktüre göre reel dış politikamız birbiriyle çoğu kez çelişir. Türkiye bölgedeki gücünü dünya dengelerini gözeterek korur. Türkiye’de en önemli bakanlığın Dışişleri olduğunu söylemem abartı olmaz sanırım. Şahsen Dışişleri mi, ahali mi? gibi bir ikilemde kalacak olsam desteğimi Dışişlerine verirdim. Ama sanki böyle bir sorun yokmuşçasına ahali (iç politika) ile dışişleri arasındaki bu çelişki kuzu kuzu yaşanır.

Bunun nedeni ahalinin bilincinin dış dünyadan kesik oluşudur.

Birkaç retorik soru:

Siz Türkiye devletinin (ve bütün hükümetlerinin) İsrail’e karşı Filistin’i tuttuğunu mu sanıyorsunuz?

Siz Arap devletlerinin Filistin’i İsrail’e karşı desteklediklerini mi sanıyorsunuz?

Bu soruların cevaplarını kendime saklıyorum. Öyle tarihsel cevaplar değil, harbiden antropolojik cevaplar…

Neyse gelelim Yahudilik sorununa: “Yahudi Vahşeti” diye atılan bir başlık niyetiniz vahşete dikkat çekmek olsa bile, bu vahşete karşı dürüstçe, cesaretle karşı çıkacak olası Yahudileri yok saydığı için bir insan hakları ihlalidir. Fotoğraftaki İsrailli askerin vahşetini gölgelemektedir.

Almanya’da 60-70 yıl önce Yahudiler sırf Yahudi oldukları için katledildiler.. ama aklı başında biri bu olaydan bahsederken Alman Vahşeti demez, Nazi Vahşeti der. Yine aklı başında biri Taliban’ın katliamları için İslam Vahşeti demez, Taliban Vahşeti der. (Bu didaktizmi hiç sevmiyorum ama bunları asgari bir tartışma zemini oluşturmak için yazmak zorundayım.)

Coca Cola Yahudi sermayesiymiş. Koca bir yanlış! Çok uluslu şirketler çağında sermayenin vatanı ismiyle müsemma vatansızlıktır. Hangi şirketin hissesi kimin kasasında belirsizdir. Hele halka arz denilen borsa oyunlarında herkes birer ‘Yahudi’dir.

Ülkemizi ilgilendiren tarihçe:

Coca Cola Türkiye’ye 1965 yılında Kayseri kökenli iş adamı Kadir Has tarafından binbir uğraşlarla getirtilebilmiştir. Kadir Has en büyük yardımı, şirketinde küçük bir hisse verdiği genelkurmaydan emekli, İngilizce bilen, Amerika’da dostları olan Behçet Türkmen’den (eski dış işleri bakanı İlter Türkmen’in babası) almıştır.

İlk Coca Cola boykotu 1970 yılında sol görüşlü Yön dergisi tarafından yapıldı.

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı döneminde Coca Cola 4 yıllığına Futbol Federasyonu’nun ana sponsoru oldu.

Coca Cola 2005 yılında Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin sponsoru oldu.

Yine 2005 yılındaydı galiba, işten çıkarılan 100 kadar Coca Cola işçisi İstiklal Caddesi’nde gösteri yaptı. Türk polisi göstericilerin taşkınlığına karşı çevrelerini sardı. Gariptir işçilerin dağıttığı bildirinin sonu Coca Cola içilmemesi için boykot çağrısıyla bitiyordu.

Şubat 2007’de Coca Cola Konyaspor’a sponsor oldu…

Bu kadar yeter…

Hala soruyu cevaplamadım.
Neden insanlar ara sıra Coca Cola’yı boykot ederler? Bu boykotta insanların Coca Cola'ya karşı çıkmalarını kolaylaştıran ilginç bir şey olmalı..

Üstelik bu boykot Coca Cola satışlarını hiç düşürmezken..
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla