06-22-2008, 15:17
|
|
|
NAZIM HİKMET'İ ANMALI MIYIZ?
Dava haktır. Eğer savunulan Hakk ise "terbiye" sınırı bellidir. Kimse karşıdakine benim gibi düşüneceksin diye baskı yapamaz. Baskı yapamaz, senin gibi düşünmüyorsa da hakaret çizgisini aşmanı gerektiremez. Üstat Necip Fazıl kimsenin savunmasına gerek duymayacak kadar da gözler önünde ... Herkes benzer düşünse idi; "Koyun kurt ile gezerdi" ...
Eğer murad Hakk' ın dillendirilmesi ise karşıdakini öncelikle yok saymamalı Onu İNSAN yerine koymalıdır. Yok eğer amaç bu değilse zaten kriter kalmamış demektir.
Bende Parabol isimli arkadaşımla aynı düşünmüyorum ama Üslup namus gibidir derim. Öncelikle bir bayan olması nedeni ile kelimelerimi ona uygun seçerim. Karşılıklı müzakere ortamını SAYGI paydasında yürütürüm. Muradımı söyler, fikir telakkisinde bulunurum. Kabullenmesi benim doğrum olduğu için de olmaz. Belki O' nun nasibi olduğu içindir derim yine kendime pay biçmem. Kabullenmediğinde de niye benim doğrumu kabullenmiyorsun demem. Benim pencerem budur. Forum ortamında da saygı esas olmalıdır.
Fikirler çok değerlidir ancak baskı aracı olarak, saygı sınırını zorlayarak deklare edilmemeli. Saygı ve sevgi bizden olsun. 
|
|
|