Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-24-2008, 23:55   #15
Kullanıcı Adı
Berika
Standart Tartışıyorum...Mehmet Mir Dengir Fırat!
Medya çarpıtıyor !

Dengir Mir Mehmet Fırat, basın toplantısında tartışılacak yeni açıklamalar yaptı

Yabancı basına ‘travma’ dedi Türk basınına ‘çarpıttınız’ diye çattı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Atatürk devrimleri travma yaratmıştır” sözlerine açıklık getirmek için yaptığı basın toplantısında tartışılacak yeni açıklamalar yaptı. Fırat, özetle şunları söyledi:

Medya çarptırıyorsa!: Eğer medya, psikolojik bir savaşın tarafı olarak bilgiyi çarptırıyorsa, kendine göre yorumluyorsa ve bu bu şekilde aktarıyorsa o zaman doğru bilgiye ulaşmamış olan insan düşünebilme yeteneğini, düşünce özgürlüğünü doğru kullanamaz. Medyaya düşen haberlere baktığımız zaman, bu haberleri doğru kabul edip yorumlayan birçok kişinin de aslına düşünce özgürlüğünü yanlış kullandığını görüyoruz.

Alıntı yapıldı: Adı geçen muhabirle uzun bir röportaj yaptık, gazeteye küçük bir alıntı yapılmış. Muhabirin kendi değerlendirmesi olarak orada yer almış. Orada söylediğim şudur; yeni bir Cumhuriyet kurulmuştur. Bu Cumhuriyet, toplumun o gün ne kadar değer yargılarını, kurumları ortadan kaldırmıştır. Bunlar devrimdir. Her devrim sosyal bir travmadır. Evrimden temel farklılığı budur.


Eğer zahmet edip TDK sözlüğüne bakmış olsalardı, ’beklenmeyen, köklü ama insan iradesi ile ortaya konan değişikliklerin tümüne devrim’ dendiğini görebilmek imkanına sahip. Doğrudur her devrim gibi Atatürk devrimleri de toplumda bir travma yaratmıştır. Çünkü bir gece önce eski Türkçe yazı, TBMM’de lağvedilerek Latin alfabesi getirilmiştir. Bu bir sosyolojik gerçektir, tespit.

Yine medya: Bugün yine bir medya kuruluşunun yayınlanmış olduğu gazetenin baş yazısında Türkiye Cumhuriyeti’nin tarifini verirken, bilinçli olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve sosyal bir devlet olduğu bir kez değil, müteaddit defa dile getirilmiştir.




Anayasa’nın o maddesinde ’demokrasi’ adı özellikle ağza alınmak istenmemiştir. Türkiye’de tartışılması gereken budur. Aslında Atatürk’ün getirdiği devrimler bir şekilde içselleştirilmiştir. 1950’de gerçekleşen demokrasi devrimi bir türlü içselleştirilememiştir. Birileri bunu izah etmek zorundadır Türk halkına. Demokrasi karşıtlarının, demokrasi düşmanlarının kimler olduğu, Anayasa’nın değiştirilmez maddelerinin nasıl değiştirilmek istendiğinin örneği önümüzde duruyor.

Ajitasyon: Orijinal ve Türkçe metinleri okursanız (basına metinleri dağıttı) ondan sonra dönüp o malum grubun köşelerinde almış oldukları haberle kıyaslarsanız ne kadarın doğru, ne kadarının ajitasyona yönelik olduğunu görme imkanına sahip olursunuz. Evet devrimler travma yaratır. Bunun aksini düşünüyor musunuz? Fransız devrimi travma yaratmaz mı? SSCB devrimi tarihi bir travma yaratmamış mıdır, çünkü sistemi değiştiriyorsunuz. Mevcut yapıyı ortadan kaldırıyorsunuz, yeni bir yapıyı kuruyorsunuz. Eğer öyle olsa idi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İstiklal Mahkemeleri olmazdı, şu veya bu şekilde bastırılmış olan isyanlar olmazdı.

  Alıntı ile Cevapla