07-01-2008, 17:13
|
|
|
Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
TÜRK IRKI Nickli Üyeden Alıntı
İstediği kadar taviz versin Devletimiz versinki ayrı dil kullanmakta ısrar eden değerli kardeşlerimizin ayrı Devlet ve TÜRKİYE TÜRK leri üzerindeki emelleri bir an evvel anlaşılsın kardeşlerimiz yeterki dağa çıkmasın isyan etmesinler bizim tek ricamız bundan ibaret. Yoksa koskoca TÜRKİYE Cumhuriyeti ne menem bir hal alır. Onlar vergi ödemesin herşeyi devletten beklesin etnografik yapıyla oynasın çoğalsın dağa çıksın şehirde araba yaksın sapıklıkta sınır tanımasın ama yeterki dillerini kullansınlar bütün bu yaptıklarından vazgeçerler belki umut dünyası.
|
Vergi ödemeyen çok fazla Kürt olabilir ama vergi ödemeyen onlarca Türk'te bulabilirsin!
Herşeyi devletten bekledikleri konusunda belki haklı olabilirsin ama herşeyi devletten bekleyen parazit Türklerde bulabilirsin!
Şehirde araba yakan, sapıklık yapan, gasp ve diğer suçları işleyen Kürtler olabilir ama bunları yapan Türklerde bulabilirsin!
Çoğalma işini ise Güneydoğu'da gördüğün kadar İçanadolu ve Karadeniz'de görebilirsin!
Yani arkadaşım, saydığın şeyler Kürtlere mahsus işler değil...İnsanları yücelten şey takva ve karakterdir!
Bunlar ise ırka bakmaz...
Sen kendini Güneydoğu'da düşün..Orada doğmuşsun..Kürtçe biliyorsun..Ailende Kürtçe biliyor ve belli bir yaştan sonra Türkçe'de öğrenemez bu insanlar...Onların Türkçe olarak televizyon izlemeye yada bunu öğrenmek istemeye hakları yok mu?
Neden İngilizce eğitim vermek bir karizma meselesi oluyorda Kürtçe bölücülük oluyor?
Neden ''Kürt işadamları devlete yükleneceğine kendileri bir kanal açsın parasıyla'' gibi mantıklı bir soru sormak yerine olayı ırkları aşşağılamaya getiriyorsun ki?
Neden bu ülkeyi sadece Türklerinmiş gibi görüyorsun anlamıyorum?
Neden Türk olmak gurur meselesi oluyorda Kürdüm demek ayıp oluyor?
Bunları ben saf ve soyu bayağı rütbeli bir Türk genci olarak yazıyorum ama ben senin düşüncelerinde ki bir Türk yerine eşit düşünen ve ırk kavramının önemsizliğini kavramış bir Kürd'ü tercih ederim...
|
|
|