CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET
Lahana turşusu dediğin olmak ya da olmamak meselesi. Tarihdeki başarılarıları kendine maledip ırkıyla övünen insan bunu biyolojik genlerine atfetmiş haliyle, ırkçı olmuş olur. Yani atam güzelde ben atamın kanından ben de güzelim, öyleyse en güzel benim gururu. Oysa ki Fatih'e İstanbul'u fethettiren Allah fethi ona "Sen Türksün onun için bunu hakediyorsun" diye bahşetmedi. "Sen hayırlı müslüman oldun, öyleyse bunu hakettin" diye bahşetti. Fatih fethi Türk ulusu adına yaptıysa Kuzman gibi onun zerre hayrını göremez, islam adına yaptığı için Fatih Fatih olmuştur.
İkincisi millet aynı millet değildir. Senin bu yüceltici kafayla milletlerin hayatında inişler ve çıkışları görmen zaten mümkün değil. Fatih'in İstanbul'uyla bugünün İStanbulu ne akdar aynıysa o milletle bu millet o kadar aynıdır. Senin aynı dediğin şey yalnız kan bağı olduğuna göre bir daha ben ırkçı değilim, ya da ben biyolojik ırkçılığı kastetmiyorum deme de gülmeyelim.
Milliyetçiliğin, ırkçılığın çıkmazı da burdadır, milletlerin hareketleri, tavırları, tutumları değişkendir. Bunlardan yola çıkarak kurallar manzumesi çıkarmak bir ahlak olgusu oluşturmaya çalışmak. Allah'ın kural koyuculuğunu milletlerin kültürüne hasretmektir. Aynı Allah'ın kusursuzluğunu milletlere hasretmek gibi.
İşte ilahi buyruk işte ülkücü kafa. Gerisine sen karar ver. Benim kafam ve gönlüm gayet berrrak bu konuda.
Öte yandan milli görüşçüleri ve hatta ulusalcıları dahi anti emperyalist söylemler bakımından anlarım ama MHP li olarak bu konuları sağda solda pek açma. Tavsiye ;)
Üçüncüsü uslubumu bırak ben belirleyim. Ben şahsiyetlere değil şahsiyetlerin cümlelerine ve anlayışlarına odaklanıyorum. Ne kadar normal cümle olursa o kadar normal cevap vermeye çalışıyorum. Çok olmadı, yönetime şikayet edersin, paşa paşa cezamızı çekeriz biz de. Ayrıca ülkücülerin kusurlarını bulmak gibi bir derdim yok ama genel yönelişleri inkar etmeniz tam bir fiyasko. Ak parti tabanındaki genel yanlış yönelişleri kendi adıma biliyorum, inkar etmiyorum, bu benim adıma kocaman bir artı mesela.
Dördüncüsü sen öyle gururlanmaya devam et, tezek su dibine batmaz. Onların ırkçılarına sor emin ol en az senin kadar Türklerin kusurunu bulur, bu tarih boyunca böyledir.
Beşincisi "saçmalamışsın" gibi garip sözlerden sonra benden normal bir uslub beklemenin garipliğini vurgulayarak. asabiyetin başka anlamlarını araştırmanı tavsiye ediyorum, belki vardır.
|