Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-03-2008, 01:55   #3
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Sivas olaylari hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Reddiye Nickli Üyeden Alıntı
Ce-ha-let üç hece üstadım lafta,
Müslümanıyla din düşmanı bir safta...

Nasıl bugün Baykal ne derse, o söylenen her dile sakız olabilyor?
Adamlar şeriat diyor. Aaaa evet şeriat getirecek bunlar deniyor
Adamlar başörtüsü Kur'an da yok diyor, sorda herkes birden başörtüsü yok demeye başlıyor... CEHALET...
Başka açıklaması yok...
peki hiç mi özelştiri yapmayacağız...
o adamların mantık kalıplarının ne kadar dar olduğunu görüyoruz...
ama kabul edelim yarın biri çıkıp 'şu adam Allaha küfrediyor' diye bağırsa millet o kişiyi linç etmeye kalkar...
doğru mu yanlış mı dinlemeden...(ki doğru olsa bile bence linç edemezler ayrı...
)
peki bu cehalet değil mi?

Yangına kadar ki olayda zaten bir mesele yok. Eğer yangın olmasaydı, aşırılıklar olmasaydı cumhuriyet tarihinin sadist aydınlarına karşı gösterilmiş en büyük demokratik tepki olarak anabilecektik bu olayı. Ama yangını çıkaran (ve ne hikmetse bir türlü bulunamayan) Sivas'lı olup olmadığı bilinmeyen bir takım insanlar tüm bu protestoyu böylece lehlerine çevirdiler.

Zanlı niyetine tutuklanan ve güç bela yıllar sonra hapise tıkılan insanlar, olayı izleyen kasap, manav, bakkal oldukları söyleniyor. Olayın yapmalığını gösteren başka deliller de mevcut. Mesela Sivas'ta bugün bile bir tane olsun Amerikan bayrağı bulunmaz ama ne hikmetse o gün Amerikan bayrağı yakıldı alanda.

Olayın bir de üzeirne gidilemeye yanları mevcut. Arif Sağ'ın kurşunlarından bahsediliyor. Sonra bu kurşunlarla ölen insanlara (dışardakilerden) yangından öldü raporu vermeyen numune hastanesi başhekiminin görevden alınması sözkonusu. Ben Arif sağ dahil hiçbir ağızdan bunu yalanlayan ifadeler duymadım.