Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Akif'in şiirini sen üzerine alınabilirsin, benim kendisiyle bir sorunum yok.
Usame üzerinden bana söylediklerin acemilik ve fiyasko olmuş zira fikirlerimi bilmiyorsun.
Yöneticiler o kadar kolay kurtaramayacak paçayı, ama yöneticiler, görürsün sonlarını.
|
valla sen o şiiri okuduktan sonra hala akif in düşünce yapısıyla aranda bir sorun olmadığını düşünüyorsan çok büyük talihsizlik.oradaki yeni Türkçe olmayan kelimelerin manasını istersen yazabilirim.daha bir iyi anlayasın diyr
satvet:zorlu
zebun kuş:zalim
o çok sevdiğiniz avrupayı zebun kuş yani zalim olarak ilan etmiş akif.sonrada diyorsunki benim onun düşünce yapısıyla bir sorunum yok.okuduğunuzu anlayınız....
|
Niye bu kadar basit şeyler yapıyorsun. Talihin bu kadarına mı el veriyor. Ama bir şarkı biliyorum, kader diyemezsin sen kendin ettin diye, ne kadar doğru.
Birgün benim "Avrupa zalim değil tarihin en mazlum oluşumudur" yollu bir mesajımı ya da "Avrupa'yı öyle seviyorum ki ölürüm ölür" minvalinde ifademi bulursan uzaylı dostlarınla birlikte yanıma gelirsiniz alırsınız cevabı.
Şimdi cevap geliyor, hazır ol:
Akif bir Almanya gezisinden sonra söyler:
"Gördüğüm kadarı ile onlarin işi/yaşayışı bizim dinimiz gibi güzel, dinleri de bizim işimiz/yaşayışımız gibi berbat"
Burdan
1. Akif Türk milletinin işini/yaşayışını beğenmediğine göre hain, Türk düşmanı vs.vs...dir
2. Akif bir Avrupa devletinin işini, yaşayışını beğendiğine göre hain, Türk düşmanı vs.vs..dir.
3. Demek ki Avrupa devletlerinden işleri (siyaset, hukuk, teknoloji, kalkınma projeleri) konusunda alacağımız şeyler var, Akif bu yolla Ak partinin AB politikasını desteklediğine göre hain, Türk düşmanı vs..vs..dir.
Senin kafana göre Akif'i vatan haini yapan başka şeyler de bulurum, iste yeter. Bir daha görüldü ki asıl senin Akif'le uzaktan yakından hiçbir alakan yok.
Ruhu şad olsun üstadın.
|
bende senin kafana göre AKİF i ırkçı yapan bir sürü şeyler bulabilirim.al sana örneklerden sadece birkaçı;
Nevruz’a
(Mehmet Akif Ersoy)
İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?
Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işde gerek.
Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme;
Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol,
ırkına çek.
kahraman
ırkıma bir gül!ne bu şiddet bu celal
ebediyyen sana yok,
ırkıma yok izmihlal...
şimdi bu sözler senin görüşüne göre ırkçılığı temsil ediyor.çünkü benim bu sitede TÜRK milletinden bahsederken övünmem ile üstatın TÜRK milletine yaptığı övgüler aynı...sen beni ırkçılıkla suçluyorsun ama mehmewt akif ile bir sorunum yok diyorsun.senin bu tutarsızlıkların benim ömrümden beş yıl götürmüştür.
ayrıca akif in almanya gezisinden sonra söylediğini iddia ettiğin sözü mehmet akif ersoy ile birlikte google da arattım.ama hiç bir şey çıkmadı.belki bana yardımcı olur diye safahatta berlin hatıraları kısmını okudum oradada yoktu..
yoksa sahte hadisçilere mi özendin efendi!!!!sizin mehmet akif ersoy a saygınız bu kadar işte.biz 6 eylül 1980 de yapılan konya mitingini de hatırlıyoruz.istiklal marşı okunurken protesto için yere oturanları unutmadık.hep aynı zihniyetin ürünüsünüz.....