Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Biri diyor etrafımda Kürtler var, biri diyor burdaki tek Kürt benim, biri diyor kimseyi Kürt doğdu diye yargılamam şeytan da bana diyor kalk git Diyarbakır'da yaşa, ırkını da Kürt yap; o nasıl olacaksa?..
Bu önyargı maalesef Vakit-Milli Görüş çizgisindeki arkadaşlarda görülüyor. Benimde az çok içinde sayılabileceğim bu cephe 'İslam'da kavmiyetçilik haramdır' der durur ama sıra Kürt Sorunu konusunda açılımlara geldiğinde 'bu ülkenin dili Türkçedir, Kürtçe kanal da ne demek, o zaman Çekezi, Lazı, Uzaylısı, Marslısı da ister' havalarına bürünür. Bu cephe Hrant Dink konusunda da benim hiç içime sindiremediğim bir biçimde Millyetçilik rüzgarına kapılarak, neredeyse 'oh oldu' demiştir. Yani, arkasında Ergenekon olan 16 yaşındaki bir çocuğun işlediği kahpece cinayetilanetleyememişlerdir. Hatta o kadar ki; mağdur bir insanı sahiplenip, hakkını savunmak (mazlumun dini sorulmaz) için söylenmiş 'hepimiz Ermeniyiz' sözüne karşılık 'Ermeniler hristiyandır, böyle derseniz kendinizi onlarla aynı kefeye koyarsınız, dinden çıkabilirisiniz' diyebilmişlerdir.
Bana göre Kürt Sorunu ve Hrant Dink olayı bu ülkede samimi özgürlükçü safın bellli olmasında temeldir.
|