Konu
:
NEDEN ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN!!
Tekil Mesaj gösterimi
07-08-2008, 17:43
#
135
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
Alıntı:
parabol
Nickli Üyeden Alıntı
Size bir şey sormak istiyorum bir örnek vererek....
İkiz kuleleri düşünelim...Her milletten ve dinden insan vardı içinde değil mi...benim o haberi izlerken içimden "Allah hepsini korusun" geçti....peki ya sizin ne geçerdi veya geçti "Allah tüm müslümanları korusun" mu...??
İşte anlatmak istediğim bu...Eğer bunlardan birincisi geçti diye içimden günah işlediysem ben o günaha rağzıyım çünkü ben bir insanım ve vicdanım var...Ve vicdanım din ayırmıyor....
Ben hala sana muhaletefim Berilcimm..
İkiz kuleler yıkıldığı vakit içinde müslümanlarda var diyorlar..Ben pek bilmiyorum..Ama müslüman varsa Allah rahmet eylesin derim..Benimde vicdanım var.. hangi dinden olursa olsun haksız yere öldürülen,ölen insanlar için üzlürüm..Ben önceden böyle bir şey olacağını bilirsem Allah hayırlısı ne ise onu versin,müslüman kardeşlerimizi korusun derim..Kafirler için dua etmem..Bu vicdansızlık değildir..!! Ki zaten öyle bir olayı önceden bilmemiz imkansız.. ;)
Şimdi bende şunu anlamadım..Konumuz neydi ..? Neden Allah Türk'ü korusun değil mi..? Herkes yorum yazdı..!! sende dedinki ben hangi dinden olursa olsun dua ederim Allah tüm iyi insanları korusun dedin..Ben bu yorumuna mahsuben fikrimi belirttim..Yani bu örnekleri geçelim ben bunlarla alakalı yorum yapmıyorum..
İlk başta yazdığın yoruma karşılık Kafire hayır duası etmek(Allah'ım onlarıda koru) gibisinden dua etmek günahtır dedim..
Bizimde vicdanımız var..Ama Allah'ın merhameti bizden daha büyük değilmidir Beril..?
O kadar iyi hristiyanalr var ama akıbetleri cehennem..Allah ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,inkarcılardan oldukları için,inkar ettikleri için onları cehenneme koyuyor..!! O halde haşa tövbe estağfirullah biz '' Allah'ın merhameti yok..'' diyebilirmiyiz..? O yüzden diledikleri kadar iyi olsun Hakkı inkar etmişlerdir..Hakka dönmeleri için hayır duası edersin ve ancak hidayet dilemekle yaparsın bunu..Ama ben kalkıpta Allah onlarıda korusun diye asla dua etmem.. :-* vicdansızlık ise bu ben vicdansızım varsın..!! ;) Allah'ın kelamı en önceliklidir..!! Allah'u teala kafirlere dua etmeyin diye emr ediyor ve ben benim vicdanım var yapamam bunu diyip muhalefet ediyorum..!! Böyle düşünmekten Allah'a sığınırım..Bu apaçık Alah'ın kelamına muhalefettir..!!
Sizin vicdanınız din ayırmıyor belki ama benim vicdanım din ayırıyor..İnsanlara kötülük düşünmem ama kafir ise duada etmem..Hidayetten başka hayır duam yoktur hiçbirisine..!! :-*
Duygu'Seli~