07-08-2008, 17:53
|
|
|
NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Sevgili Lonelines kardeşim..senin söylemek istediklerini anlayamadım açıkçası..Konuştuumuz konu kafirlere hayır duası edilip edilmeyeceği oldu amacının dışına çıkarak.. Ben şu insan kafir şu insan müslüman diye bir nitelemede bulunmöadım..Genel olarak konuştum..Allah'ın varlığını kabul etmeyen,veya kabul edipte onun resulune ve imanın şartlarına muhalefet edenler biliyorsunuz ki kafirdir..!! Hristiyan,yahudi ve islam dini dışındaki tüm diğer dinleri benimsemiş herkes şüphesiz kafirdir..!! Yani ben çıkıpta şu adam kafir,şu müslüman demedim..Elbette bilemem..Milyonlarca insan var ve ben hepsini tanımıyorum.. Göz kırpan Genel olarak dinimizde var olan bir emri savunuyorum.. dinimizde kafire hayır duası etmek günahtır,yasaktır.. Genel olarak tüm kafirler için edeceğim hayır duası şudur..Allah hidayet etsin..Hidayete rmiyorsada kahretsin..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi,ona inanaları(her ne kadar eksik ibadette yapsalar) korusun diyorum..Biz günahta işlesek küfre girmediğimiz sürece cennete gireceğiz,bunu Hak kitabında bildiriyor..!! Ama kafirleri sonsuz azap bekliyor..O yüzden ben onlara hayır duası etmesem bunun için cehenneme girmem..!! Allah ıslah etsin tüm kafirleri.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..!? Göz kırpan
|
Kafirler için dua edilmez elbette. Ama bende diyorum ki; dünyada insanlık için faydalı bir şey yapmış yabancı bir bilim adamına neden dua etmeyelim.. Çünkü o şahsın kafir olup olmadığını bilmiyoruz.. Eğer o adam kafirdir dua edemeyiz dersek büyük bir günah işlemiş olabiliriz. Çünkü hadisde ''Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner'' deniliyor bizlere..
Sana sen insanlara kafir diyorsun demedim.. Sadece kafir olup olmadığı nerden bilebiliriz.. Bir yardımsever yabancı diye ona kafir mi diyeceğiz..Yada en iyisi yabancılarla ilgili hiç dua etmemek... Bu çizgiyi nasıl belirleyeceğiz. Benim takıldığım nokta orda..
|
Yok artık.. ee o bilim adamının özgeçmişi hayatı var..Bariz kafir..Hadi diyelim ki kafir değil hidayete ermiş son nefesinde vs..Siz kafir olup olmadığını bilmediğiniz için günaha girmeyin diyorsunuz..Ama sizde kafir olup olmadığını bilmediğiniz halde hayır duası edilebilir diyorsunuz.. Eee hadi gerçekten kafirse bu sefer yine günaha girmiş olacaksınız..Bir şey icat etti diye ben hiç bir bilimadamına Allah Razı olsun demedim.. dememde.. ;) Ben şu adam kafir bu mümin de demedim..Genel olarak Allah tüm kafirlere hidayet nasip etsin diyorum.. :-* Hidayete ermeyip küfre devam edenlerinde Allah'u Telala bin belasını versin.. :-* Kafir olmayanlar için değil kafir olan tüm insanlar için bu sözlerim..!!
|
|
|