07-11-2008, 12:40
|
|
|
Tartışıyorum...Darbe Günlükleri ne ifade ediyor?!
Alıntı:
elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı
Üniversitede ki bir hocam da bu isme takılıp kaldı ; "ergenekon, Türk'ün dirilişidir. İnsanımızın aklına terör örgütü diye benimsetmek isteniyor. İsmi
her şeyi açıklıyor aslında.." diyerek yine iktidara yüklenmişti.
Gerçekten ki, bu örgüte bu ismi koyanlar, bu örgütü bu isimle telaffuz edenler; "ergenekon" un ne anlama geldiğini anlayamamış, şuursuz
kimselerdir.Malumunuz ,ergenekon "türklüğün yeniden dirilişi" ni simgeler; bu dirilişi, Türk demeye bile bin şahit gerektirecek kimselerle
özdeşleştirmek ile ne amaçlanmıştı , bunun iyice analiz edilmesi gerekir. Neden bu şu değil de, illa ki "Ergenekon" denildi? Neden bu isim seçildi,
isme yükledikleri mana nedir ve onların amaçlarında neyi simgeliyor? Bunu anlamak gerekir. Kim bu ismi vermiştir, bunu henüz anlayan da
olmamıştır.
Ama ben milliyetçilerin ortaya düşüp, bu hassas dönemde dahi; iktidara yüklenerek, kendilerine bir pay çıkarmalarını da anlayabilmiş değilim. Böyle
bir noktada sadece bir yere kilitlenmek, gerçek noktayı kaçırmalarına neden olacağı gibi, ancak darbe yanlılarının ekmeğine yağ sürmekten başka
bir işe yarmaz derim...
selam ve dua ile
|
Ergenekon efsanesi " dar gelen yurttan" kurtuluşu, yeniden hayata tutunuşu simgelediği dogrudur..Hatta nevruzun diğer bir ismide ergenekon olarak bilinen bayramımızdır.. Şöyle bir düşüncek olursak operasyona isminin verilmesi darbelerden,darbeci zihniyetten kurtuluşumuzu,demokrasinin daha güçlü tutunuşunu gösterdiğini düşünemezmiyiz :-* yani bu operasyondan sonra bayramda olması gerekir Savcıların yada polislerin burdan yola cıkarak bu ismi verdiğini düşünüyorum Yanlız operasyonun sonucunda bulunan örgüte ergenekon terör örgütü denilmesi senin hocanın haklı oldugunu gösterir ama bunu operasyona ismini veren savcılar değil basın kullanıyor ;)
|
|
|