Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2008, 16:51   #47
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Standart Kim bu genç siviller...
Alıntı:
ergin Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Konu genç sivillerden DTP ye gelmiş.. Genç siviller bu yaşadıklarımızın neresinde kalıyor merakımız odur.. Dtp meclisde siyasetini zaten yapmakda.. Belki kapatılacaklar ama DTP nin kapatılması pekde bir şeyi değiştirmiyor Hatırlatırım DTP diye bir parti seçimlere girmedi. DTP mv leri bağımsız olarak girip meclise geldiler..
Mesela Genç siviller %10 luk barajın kalkmasını istiyorlar mı... Demokrasiyi savunuyorlarsa seçim barajı siyasi partiler önünde engel olarak görünüyor bir kesim tarafından...
Sen ne düşünüyorsun? Kalkmalı mı? Ama genç sivillerin bu barajın kalkmasını deseklediklerini düşünüyorum.
Kendi düşüncem bu baraj kalkmalı ya da kalkmamalı demek çok anlamlı değil. Temsili artıracak ama başına buyruk, dağılmış ve istikrarsız bir yapı olmamalı. Ben başkanlık sisteminden yanayım.
Benim düşüncem barajın kalkmaması yönünde barajın kalkması siyasi partilerdeki bölünmeleri hızlandıracakdır.. Baraj bu yönden bir engel baraj istikrarın koruyucusu...Tabiiki % 10 altında kalanların da sistemde temsil edilmeleri gerekiyor bir şekilde..

Siyasi partiler yasasında yapılacak düzenlemeler le partilerin lider partisi konumundan çıkarılması gerekmektedir.. Farklı görüşler siyasi partilerde özgürce hareket edebilmeli.. Aday gösterileme düşüncesi hakim olmamalı. Bu şekilde bir düzenleme farklı görüşlerin siyasi parti kurma gereksinimini ortadan kaldıracakdır.. Türkiye siyasi partiler çöplüğü olmakdan çıkacakdır..
Siyasi tarihimizde Türkiye hep liderler ülkesi olmuşdur.. İnönü Menderes Ecevit Demirel Özal Erdoğan önümüzde iki seçenek var başkanlık veya Türkiye MV si....

Sanırım hala daha Genç Sivilleri tam anlamıyla anlayabilmiş yok aramızda.. Yada Genç Sivillerden kimse yok
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla