Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-20-2008, 13:45   #53
Kullanıcı Adı
Demokrat
Standart Erbakan ve Fethullah Gülen
Sapla, samandan kastim iki ayri kulvardaki kisilerin ayni kriterler etrafinda degerlendirilmesidir..
Aslinda su noktada hem fikiriz "ci, cu" diye insanlari bir kaliba sokarak sanki onlar baska bir dava icin hizmet ediyorlarmis gibi suizanda bulunuyoruz..
Hepimizde benim düsüncem en iyisi mantigi az, cok var!.. ancak yasamimizin bazi devrelerinde öyle olaylarla karsilasiyoruz ki buda bizim hüsnüzanimizi alip getiriyor..
Somut bir örnek vereyim bir cemaatin camiisine gittik ben ihl yim diye benim arkamda namaz kilmayi kabul etmeyen kisiler benim din kardeslerim ondan sonra bu insanlara hüsnüzan beslemem ne kadar zor sen takdir et..
"Tarik" lerimiz ayri olabilir ancak hedef ayni kimisi siyasetle o yola ulasacagini, kimisi Dini bilimlerle, kimiside Akli ilimlerle ulasabilecegini düsünmüs ve yolunu cizmistir bu gayet normaldir ancak en azindan ortak paydada bulusulabilir..
Ancak simdi görüyoruz ki sanki birbirlerinin acigini arar bir durum mevcut bunu su yada bu yapiyor diyemeyiz hepimiz yapiyoruz, hepimizde bir önyargi almis basini gidiyor..
Bu konuda fikrin varsa buyur paylas, hüsnüzan disinda nasil bir yol izlenebilir evet gecmisteki ictihadlar önümüzde duruyor ancak olaylari bu zamanin konjoktörüne göre degerlendirerek nasil öneriler getirirsin kardesim ;)