Fethullah Gülen Neden Geleneksel İslam Alimi Gibi Davranamıyor !
bir vakit elime geçen HAKİKAT dergisinin bir sayısında "diyalog" konusu ele alınmış, oradan alıntı yaptım.
Tabiki de sadece bu söze takılıp kalmadım ,Papa 2. Jean Paul da, Sen Pietro Kilisesinde, 25.6.2000 günü pazar ayininde, ‘’Kilise ile diğer dinler arasındaki diyaloga evet. Ama aynı zamanda tek kurtarıcının İsa olduğunu ilan etmek gerekiyor." söylemini açıklıyor. Peki Papa ne demek istiyor,bu söz ile diyalogun sonunda nerede birleşeceğinin adresini vermiş oluyor, bu sözlerden ne anlaşılabilir sizce.
Fener Rum patriği Bartholomeos'un , Milliyet gazetesindeki röpartajında "Türkiye,AB 'ye girmek istiyorsa,din çoğunluğunu kabul etmelidir." ifadesine yer veriyor. Bunun iki anlamı var:
"İslam bu ülkenin tek dini olamaz, müslümanlığın yanında Hristiyanlığı eklemeden AB'ye giremezsiniz."
"İslam, akaid olarak Hristiyanlığın da (Hak) olduğunu kabul etmelidir."
peki bu noktada ne söylenebilir, bir müslüman olarak neyi amaçladıklarını, diyalogdan bu sözlerle ne kastettiklerini anlamaya çalışmam gerekmez mi?
ben sadece zihnimi meşgul eden ve gerçekten "diyalog" dendiği vakit neyin diyalogu sorusunun cevabıyla boğulduğum için soruyorum. Yoksa bu sözlerimin nifak tohumu olarak algılanmasını istemiyorum, tartışmaya açıyorum.
diyaloga dahil olan Papa'nın , Vatikan'ın sözlemleriyle, tavırlarıyla, diyalog konferanslarında yer alan kimselein söylemleriyle bana diyalogdan kasıt nedir açıklayınız ... ;)
|