Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-21-2008, 14:33   #8
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart Avrupa'da Müslüman Azınlıklar
İspanya

Uzun süre İslâm'ın hakimiyetinde kalan ve ünlü Endülüs medeniyetinin te'sis edildiği İspanya'da bugün yaklaşık olarak iki yüz bin Müslüman yaşıyor. İspanya'da İslâmiyet resmi din olarak kabul edildi.

İspanya Müslümanları eğitim ve tebliğ çalışmalarını yürütmek üzere İslâm Merkezi adında bir teşkilat kurdular. Bu merkezin alt yapısı bir kaç Müslüman öğrencinin kurmuş olduğu İslâm Cemiyeti tarafından oluşturuldu. İlk İslâm Merkezi de 13 Ağustos 1986 tarihinde başkent Madrid'de açıldı. Bugün İslâm Merkezi'nin Barselona ve Gırnata'da da şubeleri bulunuyor. Madrid'deki İslâm Merkezi'nin bünyesinde Ebu Bekir Sıddık Camisi adında bir cami, bir anaokulu, bir özel eğitim binası, konferans salonu, kadınlar mescidi, kütüphane, yemekhane, misafirhaneler, dispanser ve otopark bulunuyor. Zengin bir İslâmi mirasa sahip olan ve Müslümanların da yoğun olarak bulundukları Gırnata'daki İslâm Merkezi'nde de benzer kuruluşlar mevcut. İspanya Müslümanları tatil günlerinde Gırnata'ya giderek birbirleriyle buluşuyor ve özel tatil programları düzenliyorlar.

İspanya İslâm Merkezi kadınlara yönelik eğitim çalışmalarına da büyük ağırlık veriyor. Bunun için özel bir organizasyonu mevcut.
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla