Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-08-2008, 19:48   #34
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Başörtülü kızlar neden Polis olmak ister!!!
Alıntı:
AK_Genclik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Yâren Nickli Üyeden Alıntı
Sen kapalı insanın polis, hakim,savcı olmasına izin vermez isen, alt kesim hep muhafazakar ve ezik kalır. Diğer kesimler çocuğunu üniversitelerde okutsun, başsavcı yapsın yüksek meretebelere ulaştırsın benim oğlumda imam olacak zihniyeti ile imam hatibe gitsin. Bazen duruma anlam vermekte zorlanıyorum. Şu anda sizin çektiklerinizi çocuklarınızın çekmesini istemiyorsanız, ince ayrıntılara takılıp kimseyi hor görmeyin. Kolunu açtı diye sizden daha imansız olduğu anlamına gelmez. kimsenin iman seviyesini ölçmeyede hakkımız yok.

Sen çocuğuna bugün kolunu açma diye okula göndermezsin, evet güzel günü kurtardın böyle yaparak sevaba girdin. Ama diğeride bugün kolunu açar, yarın yüksek bir konuma gelir belkide başörtüsü kararının verecek kilit insan olur ve binlerce kişinin sevabına nail olur
kardeşim ben olmasınlar demedim ama bu kadar taviz vererek bu şey olamaz! Bu kadar taviz'i verdikten sonra karşıt zihniyetten bir farkı yoktur bence!
Sence bir bayanda olmaz ise olmazlar nelerdir. Bir bayanın iman ölçüsünü dışardan nasıl anlarız? Karşıt zihniyet dahi kadına bu denli hor bakmıyor bunu bir defa belirtelim. Belki kendimiz camii nin yanından geçmeyiz ama diğer insanlara hor bakmayı çok severiz. Topluma aykırı durumları toplumdan gizli yaparız, gizli yapmayanlarada hor bakarız değilmi? O insanlarda elbette kolunu bacağını açmak istemiyor ama bunu geçimini ve ailesini düşünerek yapmak zorunda, bu bir hayat mücadelesi bu mücadelede ayağı tökezleyen, teredtüt eden yok olur
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla