Alıntı:
Ak-Cengâver Nickli Üyeden Alıntı
HAYIR diyorum, çünkü eğer AB girersek her yere cami olduğu gibi kilise de yapılacakmış diye duymuştum,çanlar ayinler falan (Allah korusun), birde her dinin okulunu açacaklarmış, hristiyanlık yahudilik, batıl dinler, bence böyle bir durumda halkımız daha çok bozulur, zaten pek dine yönelen yok, o zaman hepten bozulurlar diye korkuyorum, bu yüzden AB girmek istemiyorum.Birde bizi kullanır onlar, çünkü bizi almakta gönüllü değiller.
|
öyle şey olur mu? her yer kilise olur felan? yok öyle şey. türkiye ab ye üye değil ama çok sayıda kilise var. ülkemizdeki hıristiyan nüfusun sahip olduğu kilise oranı ab de cami sahibi müslümanların oranından daha fazladır. ayrıca fransa başta olmak müslümanların yoğun olarak yaşadığı kasabalarda cami sıkıntısı yaşanıyor. 60 bin müslüman nüfusun yaşadığı fransanın bir kasabasında yıllardır cami yapımına izin verilmesi bekleniyor. atina da tek bir cami yok. demek ki ab insanların dini inançlarını özgürce yerine getirebilme konusunda çok samimi davranmıyor. bu konuda türkiyeyi zorlamaları beklenemez. zaten sadece istanbulda bile bir avuç rumun hizmetine verilmiş çok sayıda kilise var.