Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-29-2008, 20:39   #13
Kullanıcı Adı
aydinli
Standart Bu millet, CHP’yi niye iktidar yapmıyor!
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
gerçekler06; Arkadaşım nediyorsam sözümün arkasındayım,bugün chp lideri başörtüsüne saldırıp kendi kürsüsünden din adamı gibi dini bilgi vermeye çalışıyorsa öncelikle ben bu kişiden şaşarım.Bu kişi didnar kesimi tamamen kullanma peşinde,bir bakarsın yozgatta başörtüsü dağıtır,diğer yanda 'ithal mal' diyip günaha girer.Bir yandan kürsüde hala söylemlerine devam ederken diğer yandan başörtülü birisini karşısına alıp pişkin pişkin sırıtarak ona chp rozeti takar.'Başörtülülerden oy istiyorum' diye açıklama yapar,arabasında fotoğraflar kullanır.chp li belediyeler şu zamanlarda Kur'an kurslarıyla kafayı yemiş durumda,camiileri kapatmakla ünlüler,genel sekreter peygamber efendimize hakaret eder,diğar yandan eskiden rektör yardımcıcı olan nur serter ikna odası müdürü olduğu halde chpden aday olup milletvekili olur,diğer yandan başörtülülere 'fahişe' diyen adını dahi yazmayı gerek bulmadığım 'mason karısı'.Onur öymen başörtüsüne 'nazi simgesi' der,chp'li bir il başkanıda peygamberimize hakaret eder.Öteki yanda Besmele-i Şerif'i sildiren chpli belediye vs vs.Link koydum bakabilirsin,geçmeşinde neyse şuanda chp aynı konumda.Alevilerle iyi geçinen chp,cem evlerini siyasi partinin kolu gibi çalıştıran chp neden sünnilerle iyi geçinemiyor ? Neden müslümanlar bu partiye oy vermiyor ? Neden ağzı bozuk şakşakçılar chpyi destekliyor ? Bunun tek sebebi chp nin dinle uğraşması başka bir şey değil.Azgın azınlık şuan chp çatısı altında toplanmış durumda,eğer chp dine saygın bir parti olsaydı şuan en yüksek oyları alan parti olurdu bundan emin olabilirsin.Atatürk'ün kurmuş olduğu parti olması hiç bir şey değiştirmez.Şuan bu parti Atatürk partisi değil,Atatürk'ün kurduğu partide değil.Şuan ki chp bambaşka bir chp,halkı karşısına almış bir chp var.'%47'den hesap soracağız' diyenden ne beklenir ? önder sav'a destek geldi,chplilerin susması önder sav'a destek verdiği anlamına gelir.Konu chpnin geçmişi değil,yakın geçmişe bakarsak inönünün geri kalır yanı yok,tabi diğer chplilerinde.Atatürk'e kadar inersek Atatürk'ünde yapmış olduğu bazı hatalar ortaya çıkar.Sanmayın ki Atatürk hiç bir hata yapmamış,yer yüzünde hata yapmayan tek insanlar peygamberlerdir.Haa chpliler çıkarlar meydana, 'biz böyle böylededik,şöyle şöyle yaptık,sizde seçmensiniz,bizim kafamıza ister 22 temmuzdaki gibi sandığı tekrar geçirisiniz ister oy dolusu sandığı kucağımıza verirsiniz ama yaptıklarımızdan söylediklerimizden pişmanız özür dileriz eşşeklik ettik' gibisinden özür dilediği an halk afeder chp eski günlerine döner.Aksi halde yakın tarihte chp nin sonu dsp gibi olacaktır.
Din kimsenin tekelinde değildir.Deniz Baykal'ın rahatlığı CHP gibi devletin en köklü ve geçmişi ile cumhuriyetin temellerine bağlı bir partinin genel başkanı oması ona bu rahatlığı veriyor.Çünkü chp laik çizgiden hiç çıkmamış bir parti.Baykal çıkıp tv karşısında fetva dahi verse kimse chp'den şüphe bile etmez.Zaten şu anda başörtüsüne dair çözüm arayışlarını laik kesimin karşı çıkmasının sebebide bu.Türkiye eğer bu konuda çözüm arıyorsa bunu cumhuriyete ve laikliğe bağlı bir partide araması lazım.Çünkü türkiyede bir çok kesim bu sorunu chp'nin çözmesini istiyor.Eğer chp başörtüsü konusunda bir çözümleme getirirse kimse sesini çıkarmayacağını söyleniyor.Çünkü yapılacak şey laikliği zedelememeli.Ben bu şekilde düşünmesemde ortak bir konjektürde çözülmesinden yanayım.Ancak din konusunda yukarıda saydıklarınız benim yorumuma göre chp'nin laikliği özümseyerek din ile devlet arasındaki bağı dengeli kurmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Chp alevi partisi yada azınlık partisi değil ki.Bir ideoloji partisidir.İdeolojisi kemalizmdir.Kemalizm halkı bir bütün olarak görür.O yüzden chp alevisi,sünnisi,kürdü herkesi kucaklar.Eğer dediğiniz gibi atatürkün partisi olmasaydı şu anda yaşayamazdı.Karşımızda muhalefet partisi olarak durmazdı.Rakibimizi küçümsemeyelim.Chp parti programını kemalizmi almış tek partidir.Buda onun hala köklerini bugün dahi koruduğunun göstergesidir.Atatürk'ün şu sözünü unutmayalım.Benim iki büyük eserim vardır.Birincisi Türkiye Cumhuriyeti İkincisi Cumhuriyet Halk Partisidir.Chp en ağır semptomu 80 darbesinde yaşadı.Eğer kapatılmasaydı bugün ülkenin en güçlü partisi olarak duracaktı.Ama hala günümüze kadar varlığını sürdürdüğüne göre rakibimizi küçümsemeyelim arkadaşlar.
aydinli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla