Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
memleket sevdalısı Nickli Üyeden Alıntı
chp sadece alevi partisi denilmiş ama kabul edelim bizde alevileri dışladık nur cemaatini el üstünde tuttuk alevileri dşnsiz gibi gördük hatamız şu arkadaşlar aleviler H.z Ali yanlıları ve H.z Ali de peygamber efendimizin nesebinin devam ettiren biri yani alevileri biz dinsiz gibi gördükçe hatalıyız ve CHP bu konuda bizden daha iyi bazı gerçekleri kabullenmek zorundayız kusura bakmayın ama durum bu.
|
Güzel kardeşim Alevilik anlayışının chp ile örtüştürülmesinin altında bir çok siyasi beklentiler ve cıkar noktaları vardır . Alevileri dinsiz gibi görme bahtsızlığına da kimse düşemez yalnız chp nin Alevileri sahipleniyor diye ortaya attığınız iddia çok göreceli ve eksik, genelleme yapıldığında sadece cıkar noktalarında örtüşdüğünü görürüz, hatta diğer cemaatleri diline dolamanız meseleye farklı boyutlar kazandırır, siyasi noktalarda bu lafız hiç hoş kacmamış. Nur cemaatinin herhangi bir partiye bağlılığı ,bir kısım alevilerin chp ye olan bağı kimi dokusal değildir . Chp ninde hiç bir dönem alevilik anlayışına karşılık ne bir yasa tasarısı vardır nede iyileşmeye katkı sağlayacak düşünce birikimi , kanımca Aleviler ile ortak noktlarımızın uzlaşma cizgisini iyice yok sayıp böyle bir atmosferden beslendiğine inanıyorum
|
ama başbakan da muharrem ayında iftar açtı sonra çalışma gelmeyince ÇAMUROĞLU komisyondan istifa etti yalan mı ayrıca Fethullah GÜLEN ne derse o oluyor yalan mı cemaat hoca ne derse onu yapıyo ben CHP nin bu konuda bizden 1-0 önde olduğunu düşünüyorum