Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2008, 18:59   #19
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Hükümetin tarım politikası nasıl ? Beğeniyormusunuz ????
Alıntı:
şeyh şamil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı

Çiftçisine göre değişir...Solcu bir çiftçiye sorarsan tarım hiç bu kadar kötü olmamıştır akpartiliye sorarsan durum gayet iyidir....

Kaldı ki kuraklığın sebebi de mi akparti bütün suyu tayip mi emiyor...Tarım tabiki iyi olmaz su yok su..
Herkese göre değişmez.Benim dayım tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.Kendisi AKPlidir ancak Ak Parti yaptığı yönetim hatalarından para kazanamıyor ve Ak Parti çok kızıyor.Allahtan Emekli emekli maaşı ve kazanmaya çalıştığı para ile zar zor hayata tutunuyorlar.Dayım 2002 kadar durumu gayet iyi olan birisiydi.

Su sorununa gelince
Fındık ülkede gani ancak verildiği fiyat ortada...
Ülkede çifçinin ürettiği mamüle para vermiyorsun çifçi kan ağlıyacak sonra suyu bahane ediyorsun yapmayın Allah aşkına
Fiskobirlik siyasi kavgalarla,bu günkü hükümete malefet bir yönetimle bu zamana kadar yönetildiği için,koperatif yönetimi anlayışından uzaklaştığı için ,üretiçiler ve fiskobirlik bu hale geldi.Benim düşüncem şudur:Üreticiler gelecek yılki ürünlerini fiskobirlikten başkasına vermeyecek.Hele hele tüccara hiç vermeyecek.ŞU sıkıntılarda tüccar olumlu bir açıklama ve yardım anlayışıyla yaklaşmadı üreticilere. Bu durum tüccarların işine geliyor.Nedenmi bilgisiz ve il dışında oturan üreticiler ürünü toplayıp hemen tüccara emanet olarak veriyor.Parasını fındık artınca telefon eder alırım diyor.Tüccar bu teklif için çok seviniyor.Çünkü para vermeden mal alıyor.Ondan sonra tüccarın ihtiyacı karşılanınca fındık fiyatı tabiki artmıyor.Bu nedemek tüccar ,aldığı fındığın parasını fındık artıncaya kadar ödemeyecek demektir.Buda tüccara faiz kazanmak yeni bir fabrika açmak demektir.FINDIĞIN %90 NI YURT DIŞINA gidiyor.Pekala tüccar geçen yılki sattığı fındığın parasından,bu yılkini düşükmü satıyor.Asla dolar üzerinden sattığı için aynı belkide daha fazladan satıyor.UYANIN FINDIK ÜRETİCİLERİ ZATEN AÇIZ DİYEN SİZ DEĞİLMİSİNİZ. BİR YIL FINDIĞI ELİNİZDE TUTUN ÖLMEZSİNİZ.O TÜCCARLAR İNANINKİ FABRİKAMIZ ÇALIŞSIN DİYE FINDIĞI KAPINIZDAN YALVARARAK ALACAKTIR. FİSKOBİRLİK ORTAKLARI FİSKOBİRLİKİ ASLA KONTROL DIŞINDA TUTMAYIN ÇÜNKÜ MATAP HÜKÜMET DEĞİLDİR. ÇÜNKÜ FİSKOBİRLİK BİR ÖZERK KURULUŞTUR. TÜM ÜYELER BİR DİLEKCE TOPLAYIP BAŞKANIN MAAŞINI DÜŞÜRÜN.O NASILSA MAAŞINI ALIYOR AMA SİZ PARANIZI ALAMIYORSUNUZ.....

Yazı alıntıdır ama bende yazsam aşağı yukarı aynı şeyleri yazacaktım...Diyeceğim o ki herşeyi hükümete maal etmemek lazım birazda bizim kafamızı kullanmamız lazım...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır