Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2008, 14:26   #25
Kullanıcı Adı
aydinli
Standart Bu millet, CHP’yi niye iktidar yapmıyor!
Alıntı:
gönülden Nickli Üyeden Alıntı
Akpartiforumda Chp dini siyasete alet etmiyor demeniz Ak Parti ediyor demektir...ben öyle anladım..türban veya başörtü bakmak ve görmek istediğin gibi gördükten sonra aradaki farkı anlayamazsın..kültürümüzde olan başörtü dediğiniz gibi sadece kültürümüzde olsaydı ünüversitelerde bu kadar direnmezdik..
Didimizi sadece 32 farzdan ibaret görmeniz sizin eksikliğiniz....ve 32 farz yaradanın diğer ayetlerini inkarar sebep değildir..
Velhasıl fetva kurumu olmuşsunuz...boş atıp çok konuşmuşsunuz...
Baş örtünün dinde Kuran'da olmadığını söylemek ne size ne bize düşer...Yaradanın emri sabittir...açar okursun..tabi kalp gözünde açık olarak ve islamla henhal olarak..
Nur:31. ayetten sen ne anlarsın ben onu bilmem ama biz bir ayeti cımbızla çekip onu nefsine uydurmak için yarışanlardan değiliz..
Yaradanın afedici yönünü bildiğinize göre bilerek ayetini inkar edenler için vadettiği cehennemdende haberdarsınız sanırım...
Fetva kurumu demek başımızı açıp okullara gidersek günah almayacağımızın garantisi olmuşsunuz....ya sizin dine bakış açınızda sorun var..domuz eti meselesine gelince ayetleri tam okuyun bakalım istemeyerekten kasıt nedir...başörtüyle yasağıyla kurduğunuz ilişki çok komik..
başörtü 60 yıllala gelen bir yasak kanunlarla sabit olmadığı halde bu hak elinizden alınıyorsa kanunlarla da geri alması da bilinir elbet..

Bu arada chp dinsiz diyenlere kızıyorsunuz ama halkın hiç bir değerine saygı göstermeyip hakaret edenlere sahip çıkıyorsunuz...bu ne yaman çelişki...
o kadar atıp tutmuşsunuz...ama bir daha haddiniz olmadan dinimiz hakkında fetva vermeyin...
Bu arada partinizin vadettiği başörtüsü çözümüde hala merak konumuzdur...yoksa dini siyasete alet etmiş olmasın
Özür dilerim benimki sadece bir yorum.Fetva niteliğinde değil.Yani şunu demeyin diye söyledim.Kafanıza göre farz değil diyorsunuz diye düşünmeyin.Nur suresi 31. ayeti elbette biliyorum.Zaten ayeti inkar etmiyorum.Bana ters gelen farz olması.Ayette örtünün denmesine rağmen farz olduğu dile getirilmiyor.Takılmazsa günahtır.Ama istemeyerek takmamanın affedileceği kuranda birçok yerde dile getirilmiştir.Ben farz olmadığı kannatindeyim.Zaten tartışmaya açık bir konu.Aslında şu örneği ele alsak çok açıklayıcı olur.Üniversitelerde artık birçok öğrenci kredi kartı kullanıyor.Buna bizzat şahidiz.Tabi buna türbanlı kesimde dahil.Merak ediyorum kuran açıkca faiz yemeyi haram kılmasına rağmen bunu bile bile kullanıyorlar da farz olup olmadığını tartıştığımız bir konuda illa da direniriz denmesi bana samimi gelmiyor.İşte burdan bile bir siyasi simge olduğu gün yüzüne çıkıyor.

Chp'nin bu konuda çözüm önerisini elbette açıklayayım.Bu benim değil chp'nin genel kanısıdır.Daha öncede açıklanmıştı.Başörtüsünü bizde bir özgürlük olarak görüyoruz.Eğer iki tarafda özgürlük olarak görüyorsa bu konuyu öyle ele almalıyız.Burada asıl sorun bunu siyasi amaçla yapanlarla inanç gereği yapanlar.Yani yukarıda bahsettiğim azılı şeriatçı düşünen kesim ile sadece inanç gereği takan ama devlete saygılı kesim arasında farkta.Ben Türkiyede aşırı dinci tüm oluşumlara karşıyım.Ayrıca eğer gerçekten bunu inancı için takanlara bir özgürlük vereceksek bu aşırı oluşumlara da yer vermemeliyiz.Yani bu siyasi simgenin devlet içine yerleşmesini kökten engellemeliyiz ki halkımıza laikliği ve cumhuriyeti zedelemeden imkan tanımış olalım.

İşte akp ve mhp'nin getirdiği değişim paketine chp bu yüzden karşı çıktı.Çünkü chp laik kesimin endişelerini çok iyi tahlil ediyor.Bu şekilde oluşturulacak bir önerinin laikliği zedeleyeceğini bildiğinden chp bu yaklaşıma karşı çıktı.Oysa Baykal seçim döneminde ne demişti.Biz başörtüsü sorununu çözeceğiz demişti.Önce ortak bir konjektür oluşturmalıyız.Siyasi partiler dahil.Ama bu sadece siyasi partilerin ortak çalışmalarıyla çözülmez.Bu çalışmalar sivil toplum kuruluşları,devlet kurumları,halk tam bir ortak konjektür oluşturulacak.Herkes bu düzenlemeyi kabul edecek.Birgünde yaptım oldu denilecek birşey değil.Çünkü hatırlayın tayyip erdoğan istesek birgünde çözeriz demişti ama birgünde çözülemeyecek birşey olduğunu o da dahil herkes gördü.Herkes bilir ki chp dini kullanan bir parti değildir.Eğer türbanı sıyırıp sadece kendimize özümüze ait olan başörtüsüne dayanacak bir düzenleme gerçekleşirse ben şahsım adına söylüyorum hiçbir şekilde rahatsızlık duymadan destekleyeceğime söz veriyorum.

Geniş bir kampanya ile halkın bilinçlenmesi lazım.Türbanla beslenen karanlık güçler emellerine ulaşmamalı.Ama bunun çözümü için epey kafa yormak gerekiyor.Öyle birisi çıkıpta hadi biz çıkardık oldu demesiyle olmaz.Sonra chp buna karşı çıkınca bunlar kavgacı ve hizipçi diye iftira atıyorlar.Bireysel düşünceler sonuç getirmez.Çünkü bugün türbanı chp de el birliği verip yasa çıksaydı önce bundan asker huzursuz olurdu.Gelecekte bunun faturası chp'ye de çıkardı.özgürlüğü sadece din alanında gerçekleştirmek özgürlük olmaz.Özgürlük her alanda verilmeli.Madem o dini bir simge ile girebiliyor bende üniversiteye che guevera tişörtü ile gitmek istiyorum diyecektir başka birisi.Herkes bir hak isteyecektir.

Ben devletçi bir insanım.%1 bile olsa karşımdaki önemserim.Nasıl başörtülü vatandaşların talebini düşünüyorsak bunun getirileri ve götürülerini düşünmeliyiz.Siyasi simgelerin girişi ne olursa olsun yasaktır.Bu açık ve net.Tişörtlü olanda siyasi simge taşıyor türbanlı olanda benim için farkı yok.Dışarda che guevera tişörtü giyen ne kadar rahatsa türban takıp dolaşanda aynı şekilde özgürdür.Bunda bir ayırım yok.Nasıl kamusal alana diğer siyasi simgeler girmiyorsa türbanda giremez.Ama tüm toplumda getirelecek bir barışla gerçekleşirse kimsenin sesi çıkmaz.Ama reformu sadece din alanında gerçekleştirmek istiyoruz diye diretmek çözüm getirmez kargaşa getiri.İşte bütün mesele bu.
aydinli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla