Alıntı:
hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı
İşte sizin gibi koltuk görüşçüler asrı saadette yaşasa peygamberimizede cahilce muhalefet edecekleri görülüyor çok net bir şekilde... Sorsam sana Hudeybiye anlaşmasını peygamberimiz niye imzalamış, o zamana kadarki müslüman sayısı kaçken bir kaç sene içinde kaça çıkmış, Fetih suresiyle fetih denilen aslında ne, Diyaloğun meyvesi programlarını izledinmi ne cevap vereceksin !! Kininle nefretinlemi göstereceksin müslümanlığı dünyaya
|
Bak kardeşim;
Senin İslam, İslam Tarihi ve İslam Fıkhı konusundaki bilgi seviyenizi bilmemekle beraber istirham ederim…
Bahsettiniz Hüdeybiye Antlaşmasını öncesi ile sonrası ile iyi bir şekilde okuduğunuz zaman göreceksiniz ki orda olan bütün olaylar Peygamber Efendimize Bizzat Allah (c.c) tarafından vahy ile bildirilmiştir… Bu ne sizin ne benim nede Hiçbir hocanın görüşüne benzemez…Sakın ola kendi görüş ve düşüncelerinizle vahyin ışığında gerçekleşmiş bir olayı karşılaştırma gafletinde bulunmayınız…
“Fetih suresiyle fetih denilen aslında ne, Diyalogun meyvesi programlarını izledin mi?
( HAYIR) ne cevap vereceksin !! “ hiç izlemedim ama merak etmedim değil… Ama ben senin yerinde olsam ondan bundan duyduğuma değil bizzat İcmai Ümmetin kabul ettiği Siyerül Nebi ve İslam fıkhı kitaplarından okurdum…
Bak Allah Yüce Kitabında Ne buyuruyor…
Ey iman edenler!.. (Din kardeşiniz olan) mü'minleri bırakıp da
(münafıklar gibi) kâfirleri dost edinmeyiniz. İster misiniz ki,
(kâfirleri dost edinmeniz sebebiyle) Allah'a kendi aleyhinize apaçık bir
belge/bürhan kılasınız." (Nisa sûresi, 144)
Başka bir Ayeti Kerimede Allah (c.c) şöyle buyuruyor…
"(Ey Muhammed), ne Yahudiler, ne de Hıristiyanlar, sen onların dinlerine
uymadıkça, senden asla razı ve memnun olmazlar. Sen (onlara) de ki:
Allah'ın hidayeti (yolu olan İslâm; işte) doğru yolun, hidayetin ta
kendisi odur. Eğer sen, (vahiy ile) sana gelen bunca ilimden sonra
(bil–farz) onların (din dedikleri) heva (ve keyif)lerine uyacak olursan,
andolsun, senin için Allah'tan (başka koruyacak) ne hakikî bir dostun ve
ne de hakikî bir yardımcın bulunur." (Bakara sûresi, 120)
Ve yine başka bir Aeti Kerimede Cenab–ı Hak buyuruyor ki:;
"Ey iman edenler!.. Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin.
Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse,
muhakkak o da onlardandır. Şüphe yok ki Allah, zalim olan bir kavmi
hidayete eriştirmez." (Maide sûresi, 51)
Evet bunlar iyi hoşta “İşte sizin gibi koltuk görüşçüler asrı saadette yaşasa Peygamberimize de cahilce muhalefet edecekleri görülüyor” bu söylediğiniz sözün ne anlama geldiğini idrak edebiliyor musunuz sevgili kardeşim… Eğer gerçekten nerelere vardığını bilerek yazdı iseniz vayyy size…
“Kininle nefretinle mi? “ demişsiniz… Ben de ne kin var! Ne Nefret! Müslüman kardeşime (zatıâlinize)… Fakat beni cehalet ve nefretle itham ederken öncelikle kendi kontölümüzü elimizde bulundurarak… İslam adabına yanaşır şekilde islamı tarışlaım( Tabi İslam derken İslam esaslarını değil… Görüşlerimizi ( Tabi vahyin ve Kabul görmüş İslam eserlerinin ışığında) Tartışalım)Bu herhangi bir konu değil… Kendimize ve ya karşımızda kine saygı için değil… İslam’a saygı için…
Saygılarımla…