Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-18-2008, 22:51   #13
Kullanıcı Adı
vesvese
Merhaba Ahmet Ermiş Beyfendi ;

Öncelikle kişisel söylemlerinize karşı cevaplarımı sunmak istiyorum.Yaş tahmininizi nasıl ve hangi cümlelerime yada söylediklerime bağlı olarak yaptınız bilemiyorum.Sanırım forum sitesinin 'Gençlik Meydanı' başlığında yazışıyor olmamızdan ötürüdür bu sanınız.Dilerseniz ben size net olarak belirteyim , 1974 senesinin Mart ayında dünyaya geldim.Bu sebeplerden dolayıdır ki tahmininiz ziyadında yaşadığımız dönem ortaklığı daha fazladır.

Ayrıca zat-ı alinizin belirttiği gibi takma adımı birhayli düşünerek seçtim.Nacizane ben ; insanlara 'vesvese' takıntısını birkez daha hatırlatarak belki de muhalif gibi görünse de kesinlikle yapıcı olmaya çalışan yorumlarımla insanların aklında yer edinmesini istedim.

Kabul buyurursanız yazdıklarınızı siyaset penceresi çerçevesinde değilde halk edebiyatı statüsünde değerlendireceğim.Parti mensubu iseniz bu sözümün ağır gelebileceği ihtimali için ise sizden şimdiden özür diliyorum.

Alıntı:
vesvese Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
5 sene boyunca yapılmayan elektrik zamları;tamamiyle yurt dışına satılan elektriğe oranla bize satılan elektrik çok daha fahiş oranlarla ödediğimiz elektrik,petrol,doğalgaz gibi bütçelere ayrılarak gelişti.Aynı zamanda kamuoyuna detayları bildirilmeyen sat kurtul politikalarının ürünü olaran devam eden Özelleştirme silsilelerinin devamında zam yansımadı.Bunun sonucudur ki günümüzde bu özelleştirmelerin sonu geldiği için direkt olarak cebimize yansıyan zamlarla karşı karşıyayız.
- Bahsettiğim şudur ; yurtdışına devamlı elektrik satmaktayız ancak sattığımız elektrik,Türk Halkı olarak bizim kullanıpta bedelini ödediğimiz elektrikten daha ucuzdur.[Fiyatlamalar belgeleriyle elimdedir talebiniz olursa paylaşabilirim.]Bununla birlikte gelişen global şartlar gereği sattığımız elektriğin fiyatını arttıramamakta hatta daha fazla azaltma politikasına gitmekteyiz.Ziyaret gezileri dışında daha çok politik ve ticari anlamda anlaşmalar fikriyle hareket edersek çözüme ulaşabiliriz kanımca.

- Özelleştirme ile gelişen ülke bütçesi geçici olarak gayrisarfi milli hasıla üzerinde etkili olmuş,gün geçtikçe özelleştirme bütçesi bahar ayında eriyen kar gibi yokolup gitmiştir.Çözüm olarak köprü,ulaşım,petrol,elektrik,doğalgaz,ekmek,bakliy at...vb. zamlar ile denge bulmaya çalışılmıştır.Kabul edersiniz yada etmezsiniz ama bu böyledir.

Alıntı:
ahmetermiş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ülkemizde bazı sorunlar olabilir..çünki bu bir değişim ve geçiş sürecidir..çocuk doğacak ama bunun bı hamılaleık dönemi ve sancılı dönemi olur en sonunda dahada ağrılar artar ama çocuk doğunca rahat lanılır sizde bu dönemleri böyle algılamalısınız..turkiyenin hatası bence şu oldu..!ılk okul mezenu birisini siz üniversiteyi okutamazsınız ama ülkemiz öyle bir değişim ve gelişim içine gırdiki buna ne sanayici ne ufak esnaf ayak uyduramadı..
örnek:evel 3 çeşi otolarımız vardı..şimdi 1000 çeşit her modele ayrı parça her yaş otoya ayrı parça vs. bu ne demek ? yan sanayi yani bır kişi servetini satıyor ve opel vecktranın çamurluğunu üretecek..bır bakıyor vecktra modeli değişmiş ve adamın yaptığı eski model statüsüne giriyor ve zarar ediyor..ve yan sanayimiz böylece bitiyor..ama bır yere kadar bu değişime bizler ayak uydurana kadar böyle şeyler olacak.
Bu söylemlerinize kesinlikle katılmıyorum ve ısrarla hatalı olduğunuzu vurgulamak istiyorum.
Devletlerde geçiş politikaları halk üzerinde oynanmaz.Bu halk 20-30 senedir kemer sıkma politikalarıyla canhıraş bir mücadele verdi.Çok daha fazlasını halktan isteyemezsiniz,bekleyemezsiniz.
Beyfendi ; 70.000 sayısını duydunuz mu ? Kapanan orta ve küçük işletmelerin sayısıdır bu görmüş olduğunuz sayı.Etkilenen birey sayısını hesaplamayı size bırakıyorum.
Israrla küçük ve orta işletmelerin kapanmasını büyük işletmelerin daha da fazla büyümesini hedefleyen,yolundan sapmış hızla yoluna devam eden kamyon misalidir ekonomimiz.Tehlikelidir ama düzeltilebilir.
Ülkemiz coğrafyası bizler için büyük nimettir.Ülkemizin cefakar insanı bizlerin herşeyidir,yeterki herkesi sahiplenelim ona göre hareket edelim.

Bende vermiş olduğunuz yanıtlara teşekkürümü dilim döndüğünce verdiğim yanıt ile iletiyor ve sormak istiyorum "Sizce okumak yaşamak kadar mühim değil midir?"

Saygılar sunuyorum.
vesvese isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla